Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Radnice plní slib. Na náměstí se až do konce roku vrátí stromy

Vrátíme stromy na hlavní náměstí a zatraktivníme městské parky. Tak zní část koaliční smlouvy aktuálního vedení města. První část bodu splní radnice už na konci března. Na náměstí se vrátí stromy a budou ho zdobit až do konce roku.

V loňském roce byly stromy na náměstí umístěny v rámci akce Budějovice vypráví. Kladné reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Lidem se zeleň v centru líbí. „Za mě stromy určitě anooo! Byl to nádherný pohled na náměstí,“ napsala na Facebooku Alča Pelikánová.

Radnice se rozhodla na impuls reagovat a už před volbami se slibovalo, že se stromy na náměstí vrátí. Na pondělním zasedání rady města se rozhodlo, že zeleň oživí centrum města na konci března a bude tam až do konce roku. „V posledních letech si musíme zvykat na opravdu parné léto a v centru se mnohdy nedá vydržet, proto chceme vytvořit příjemnější prostředí, aby měli lidé důvod se tady zdržovat,“ vysvětlil náměstek Ivo Moravec.

Podle něj jde o začátek, jak vylepšit kamenné budějcké náměstí. Umístění stromů je dočasným ozeleněním. Do konce roku chce radnice připravit soutěž, na konci které by se měla z náměstí stát oáza klidu. Soutěž by totiž kromě stromů měla řešit také zklidnění dopravy v centru. „Představa je taková, že auta pustíme jen do některých částí náměstí. Ale vše je zatím na diskuzi,“ dodal Moravec.


Stromy na náměstí v rámci akce Budějovice vypráví.

Náklady na pořízení sedmi katalp budou navíc pro město nulové. Stromy si na rok vypůjčí od podnikatele Martina Pražáka, který je na náměstí umístil už v minulém roce.

Foto Jana Kroneislová

Štítky náměstí Přemysla Otakara II, stromy, zeleň, České Budějovice, strom, radnice, Ivo Moravec, Facebook

Radnice plní slib. Na náměstí se až do konce roku vrátí stromy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.