Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zámecká jízdárna Alšovy jihočeské galerie láká na dvě vernisáže

V zámecké jízdárně startují na konci března hned dvě výstavy s názvem Alois Kohout/Lecoque mon ami a Meziprůzkumy. Výstavám předchází vernisáže, které začínají v sobotu 23. března v půl třetí a ve tři hodiny odpoledne. Úvodního slova se ujme ředitel galerie Aleš Seifert. 

Alois Kohout, známý také pod francouzským pseudonymem Lecoque, působil dlouhou dobu na pařížském Montmartru. Zde tvořil v duchu modernismu pod vlivem postimpresionistického krajinářského křídla takzvaného École de Paris, jejímž důležitým představitelem byl například Maurice Utrillo. Výstava v Alšově jihočeské galerii je umělcovou první retrospektivou v České republice. Zájemci ji mohou vidět až do 26. května od 9 do 18 hodin. Vernisáž začíná v sobotu 23. března v 15 hodin.

Druhá vernisáž, která začíná o půl hodiny dříve, představí obměněnou expozici Meziprůzkumy / sbírka ajg 1300-2019. Hlavní myšlenkou zůstává prezentace toho nejlepšího ze souboru památek středověkého umění společně s českým moderním uměním nejen 20. století. V rámci expozice bude také představena multimediální intervence s názvem MADRE současného italského umělce Rubena Montiniho.

Tisková zpráva

Štítky výstava, vernisáž, Zámecká jízdárna, Hluboká nad Vltavou, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Alois Lecoque, jízdárna, Maurice Utrillo, Česko, Montmartre

Zámecká jízdárna Alšovy jihočeské galerie láká na dvě vernisáže  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.