Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcká nemocnice otevřela nové psychiatrické oddělení

Nemocnice v Budějcích dnes slavnostně otevřela psychiatrické oddělení, které sídlí v budově vedle hlavního parkoviště. V rámci psychiatrického oddělení zůstává zachován provoz současných ambulancí všeobecné psychiatrie, dětské a dorostové psychiatrie, léčby závislostí a sexuologické ambulance.

Nové prostory nabídnou především mnohem větší komfort, uvedl člen představenstva českobudějovické nemocnice Jaroslav Novák. „Nebudou tu vícelůžkové pokoje. Místo nich budou dvoulůžkové s vlastním záchodem a sprchou. Také jsou zde prostory pro psychoterapeuty, psychology, i zde různé dílny. Navíc celé přízemí bude fungovat pro ambulanci," řekl.

„Rekonstrukce budovy vedla k celkové humanizaci, pacienti mají k dispozici nejvýše dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, dále i prostory pro sociálně rehabilitační program,“ říká primář psychiatrického oddělení MUDr. Jan Tuček, Ph.D.

Pro pokrytí akutní psychiatrické péče ve spádové oblasti bylo nutným krokem navýšení kapacity lůžkové péče na šedesát osm lůžek. Jednotlivé stanice jsou strukturovány tak, aby umožnily zvládání léčby celého spektra duševních poruch se zajištěním bezpečnosti a odpovídajícího komfortu pacientů. Čtyři stanice lůžkové péče jsou rozděleny podle závažnosti stavu pacienta.

Rekonstrukce s přistavěnou částí do ulice L. B. Schneidera vyšla na necelých 233 milionů včetně DPH. Z toho 180 milionů korun bylo dotačních, 85 % z Evropské unie, zbytek spolufinancoval Jihočeský kraj. Lůžková část bude v provozu od 20. března. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky psychiatrické oddělení, nemocnice, České Budějovice, pacient, Jaroslav Novák, Nemocnice České Budějovice, Jan Tuček, Evropská unie

Budějcká nemocnice otevřela nové psychiatrické oddělení  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.