Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Českobudějovická charita získala v Tříkrálové sbírce 7,5 milionu korun

Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky. Letos vybrala neuvěřitelných 7 499 909 korun. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc. Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Děkuji všem, kteří otevřeli své dveře, za laskavé přijetí koledníků a štědrost. Velký dík patří koledníkům, koordinátorům, spolupracovníkům, malým i velkým dobrovolníkům za nasazení a veškeré úsilí během přípravy i v průběhu sbírky samotné. Díky nim bylo požehnáno tisícům domácností a vybrané peníze mohou dále pomáhat," uvedl ředitel českobudějovické diecézní charity Jiří Kohout.

Do celkem 1 697 kasiček se díky obětavému snažení tříkrálových koledníků a příspěvkům štědrých dárců v letošním roce podařilo nashromáždit celkem 7 499 909 Kč, což je o 334 334 korun více než v roce 2018.  

Z největší části zůstávají vybrané peníze tam, kde lidé přispívali. Patnáct procent využije diecézní charita na své projekty, deset procent pomůže lidém v zahraničí a po pěti procentech jde na celostátní projekty a režii sbírky. Na Českobudějovicku peníze pomůžou bezdomovcům, na Písecku lidé přispívali na dobrovolníky, kteří zajišťují především volnočasové aktivity pro seniory a osoby se zdravotním omezením, na Prachaticku vykoledované peníze použijí ve prospěch azylového bydlení pro matky s dětmi a azylového domu pro muže a na Strakonicku sbírka pomůže zafinancovat zdravotní péči v domově pro seniory rodinného typu.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky diecézní charita, sbírka, Tři králové, peníze, charita, Jiří Kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická charita získala v Tříkrálové sbírce 7,5 milionu korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.