Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Ztracená taška s doklady procestovala Bělorusko a Polsko

Určitě se každému někdy z nás stalo, že něco ztratil. Ta radost, když se to ztracené dostane zpět ke svému majiteli je nevyčíslitelná. Stejnou radost měl jistě i osmatřicetiletý muž z Budějc.

„Téměř neskutečný případ se stal 7. ledna, kdy na služebnu městské policie přinesl řidič kamionu černou příruční tašku, která obsahovala řidičský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny, finanční hotovost, platební kartu, ale i další zákaznické karty. To samo o sobě by nebylo tolik výjimečné, kdyby poctivý muž strážníkům nevysvětlil osud černé tašky. Tu mu totiž na svých cestách předal řidič kamionu z Běloruska, který brašnu našel v Polsku. Když se setkal s českým kolegou, brašnu mu předal s příslibem, že se věc dostane zpět do rukou jeho právoplatného majitele,“ popsala tisková mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

Ne vždy jsou ale nálezci poctiví. V případě neodevzdání nálezu hrozí za přestupek proti majetku pokuta až 50 tisíc korun. Když hodnota nálezu přesahuje částku 5 tisíc korun, hrozí pachateli dokonce obvinění z přečinu zatajení věci.

Foto Jana Kroneislová

Štítky městská policie, českobudějovicku, nález, Polsko, Bělorusko, České Budějovice

Ztracená taška s doklady procestovala Bělorusko a Polsko  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.