Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Přijďte si zanotovat hity Petra Spáleného

Ten čas opravdu letí, o čemž svědčí nejen to, že už je půlka ledna, ale taky to, že si tenhle týden můžete připomenout hned dvě padesátiletá výročí: hudební kariéru Petra Spáleného a smrt Jana Palacha.

Úterý 15. ledna

Letní vosy nás štípou už i v listopadu – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Trochu toho absurdního humoru nikomu neuškodí. Hru Ivana Vyrypajeva režírovala Alžběta Burianová. A o čem to je? O významu pravdy a lži v mezilidských vztazích, konkrétně o dilematu, zda věřit své potenciálně nevěrné manželce, nebo kamarádovi. Konverzační komedii rozehrají tři mladí a talentovaní členové činohry JD: Václav Švarc, Tomáš Havlínek a Beáta Kaňoková.

Středa 16. ledna

Pochodeň číslo 1 – Výstava k 50. výročí upálení Jana Palacha – Galerie Nahoře
Některé osobnosti a jejich činy je třeba stále připomínat, jako třeba Jana Palacha, který obětoval svůj život na protest proti okupaci Československa vojsky pěti států Varšavské smlouvy. Přijďte na výstavu fotografií Michala Tůmy a Otty Seppa.

Čtvrtek 17. ledna

Petr Spálený & Apollo Band – Metropol – Divadelní sál – 19:00
V rámci narozeninové tour zavítá zpěvák Petr Spálený do Českých Budějovic, kde za doprovodu kapely Apollo Band a Milušky Voborníkové zahraje největší hity své padesátileté kariéry, jako jsou Až mě andělé, Plakalo baby, Kdybych já byl kovářem, Když ji potkáš, Josefína, Hráč nebo Dítě štěstěny.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, Petr Spálený, Jan Palach, Beáta Kaňoková, Program Apollo, Miluše Voborníková, Varšavská smlouva, kariéra, Československo

KULTURNÍ TIPY: Přijďte si zanotovat hity Petra Spáleného  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.