Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ANKETA: Piráti chtějí, aby o zbourání haly rozhodlo referendum

Budějovičtí Piráti kritizují koalici, kvůli zbourání sportovní haly na Dlouhé louce v Budějcích. Místo ní by mělo vyrůst Multifunkční centrum za 668 milionů korun.

V ceně je kromě demoličních prací a stavby nové haly, také místo pro atletický koridor u ZŠ Oskara Nedbala a parkovací dům. Sečteno podtrženo, celkové náklady se vyšplhají nejméně na 800 milionů korun.

„Myslíme si, že takto významný zásah do rozpočtu města by měl být projednaný s veřejností. To se ovšem jiní politici vždycky báli udělat. Proto máme v plánu vyhlásit místní referendum, aby se občané mohli vyjádřit přímo a definitivně,“ říká lídr jihočeských Pirátů Lukáš Mareš. Nápad okomentoval primátor města Jiří Svoboda tak, že v případě, že budou splněny všechny náležitosti k jeho vyhlášení, mělo by samozřejmě proběhnout. „Skeptičtější bych ale byl k množství lidí, kteří se referenda účastní,“ komentuje primátor. 

Referendum by se mělo konat letos v květnu, stejně jako volby do Evropského parlamentu. K jeho vyhlášení je pořeba získat 8 tisíc podpisů od lidí, kteří mají na území města trvalý pobyt a tedy právo volit. 

„Nemáme nic proti omlazování městské infrastruktury, nicméně je třeba zvážit, zda je omlazování právě sportovní haly důležitější, než třeba vodovodů, kanalizace či chodníků, protože ty nejsou vůbec v dobrém stavu,“ pokračuje dál Mareš.

Piráti navrhují halu opravit a potom zahájit diskuzi. Jednou z probíraných možností, bude varianta postavit menší haly na více místech.

Hlasovali byste v místním referendu proti bourání staré sportovní haly?

Celkem hlasovalo209 čtenářů

Foto Ateliér 8000

Štítky sportovní hala, referendum, českobudějovicko, Česká pirátská strana, České Budějovice, Lukáš Mareš, Oskar Nedbal, Jiří Svoboda, Evropský parlament

ANKETA: Piráti chtějí, aby o zbourání haly rozhodlo referendum  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.