Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor doma překvapivě padl proti Porubě

Motoru se na skvělý obrat z Frýdku-Místku navázat nepodařilo. Stejně jako v minulém zápase, tak i v tomto Jihočeši vstupovali do poslední třetiny s dvougólovou ztrátou, smazat ji však nedokázali. Domácí dokonce inkasovali ještě dva zásahy a na případný obrat již bylo pozdě. České Budějovice tedy Porubě podlehly 0:4.

Na začátku utkání nebyla o šance rozhodně nouze. Hrálo se především na jednu branku, a to na tu porubskou. Velkou příležitost měl zblízka branky Gilbert, který ale trefil jen brankářův beton. Kůdela byl poté úspěšný také proti Pavlinově dělovce od modré. Motor ve svém útočném tlaku ale pokračoval. V přesilové hře dále obstřeloval porubskou svatyni. Žádný z pokusů ale tentokrát hostujícího brankáře výrazněji neohrozil. Pak se snad poprvé dostali na delší dobu také Ostravané. A hned z toho byla první branka. Jan Václavek dostal přihrávku a zblízka branky se trefil naprosto přesně k tyčce. O odpověď se po Gilbertově zavezení do pásma mohl postarat Doležal, střelu přímo z mezikruží mu ale jeden z obránců srazil vysoko do ochranné sítě. Domácí poté na soupeře stále tlačili, před odchodem do kabin se ale vyrovnání nedočkali.

Jihočeši pokračovali v útočném tlaku i po vstupu do dalších dvaceti minut. Kolikrát si nevypracovali vůbec špatnou šanci, nicméně ve většině případů ztroskotali v zakončení. Puk většinou mířil mimo brankovou konstrukci. To samé platilo i v přesilové hře, kterou dostali domácí opět k dispozici. Blízko branky byl Jiří Šimánek, na kterého číhala otevřená svatyně, zasunout kotouč do branky ale kvůli obranné práci jednoho z Porubských nestačil. V následujících minutách se obraz hry příliš neměnil. Budějovičtí se snažili o vyrovnání, nicméně to byl soupeř, jenž se radoval z jeho druhé přesné trefy. Druhou branku svého celku jmenovitě zařídil kapitán Jiří Zdeněk. Vedení hostům vydrželo až do třetí třetiny.


Tiskovka byla včera velmi netradiční. Václav Prospal svolal všechny novináře do kabiny.

Ta ze začátku nenabídla žádné překvapení. Jihočeši se opět pokoušeli o všelijaké kombinace. Na Jiřího Šimánka opět zívala odkrytá svatyně, nicméně tomuto hráči dnes nebylo na zakončování zblízka přáno. I porubští hokejisté se záhy dostali do dobré příležitosti, když zahrozili z přečíslení. Tuto situaci zachránil v brance pozorný Jan Strmeň. Hra se ale zanedlouho přesunula opět před Kůdelu. Ohrozit jej mohl Beránek, ale komfortní přihrávku jen promáchl. Svěřenci Václava Prospala mohli hrát pár minut před koncem základní hrací doby přesilovou hru, ovšem sami se o ní připravili, když jich v ponechané výhodě naskočila na led hned sedm. Po vypršení hry ve čtyřech na obou stranách to domácí ještě zkusili bez brankáře v zádech, což se jim ale nevyplatilo. Patrik Urbanec vypálil přes celé kluziště a trefil odkrytou svatyni. Pokřik „Bojujte za Motor“ si pak domácí hokejisté vysloužili poté, co inkasovali ještě čtvrtou branku. Tu trefil Jan Dufek, bylo tedy rozhodnuto.

ČEZ Motor České Budějovice – HC RT TORAX Poruba 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Václavek (Toman, Ďurač), 36. Zdeněk (Illéš, Guman), 59. Urbanec (Toman), 60. Toman (J. Káňa, Pastor). Rozhodčí:Jechoutek, Micka – Pechánek, Bohunek.Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5311. Střely na branku: 41:16. Průběh utkání: 0:4.

Motor: Strmeň – Plášil, M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Fillman – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Karabáček, Bradley, Endál – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

Poruba: Kůdela – Ovčačík, Slavík, Urbanec, Padrnos, Pastor, Šnajnar – J. Káňa, Kanko, Dufek – Illéš, Zdeněk, Guman – Ďurač, Václavek, Toman – Alexejev, Fojtík, Häring.

Motoráci nezvládli duel s Porubou

Středa, 9. ledna 2019, 23:50

Martin Beránek se snaží u hrazení přejít přes Marka Slavíka
Bývalý brankář Motoru Hynek Kůdela vychytal na českobudějovickém ledě čisté konto

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Poruba, prohra, Madeta Motor České Budějovice, HC RT Torax Poruba, HC Frýdek-Místek, přesilová hra, Jiří Šimánek, Jiří Zdeněk, Patrik Urbanec, Václav Prospal, Jan Dufek

Motor doma překvapivě padl proti Porubě  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.