Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jih Čech putují z Kladna tři body

Na Kladně se hrál dlouho velmi vyrovnaný zápas. Domácí Rytíři se hned dvakrát dostali do vedení, Motor ale pokaždé vyrovnal. V závěru utkání dokonce zvrátil příznivý stav na svou stranu. O osudu utkání konkrétně rozhodl ze samostatného úniku Zdeněk Doležal. Českobudějovičtí se tedy stále mohou těšit první pozici v tabulce.

Ve čtvrté minutě se v obrovské šanci objevil Zdeněk Kutlák, který se vydal na útočný výlet stejně, jako to dělal v minulém utkání proti Kadani. Kapitán Českých Budějovic stál sám před brankou, kde ho našel Miloslav Čermák, jenže na Brízgalu si nepřišel. Následně měli hosté další slibné příležitosti, nicméně i ty zůstaly bez proměnění. Na opačné straně Kladno zahrozilo z přečíslení dva na jednoho. V něm ale naštěstí pro Českobudějovické Zajíc před brankou nezpracoval kotouč. Necelých pět minut před koncem první periody nebyl Motor opět vůbec daleko od skórování. A to hrál navíc v oslabení! Martin Beránek předvedl skvělou práci, vybojoval kotouč ve středním pásmu a dostal se do samostatného úniku. Adam Brízgala proti němu ale vytasil parádní zákrok a výrazně svůj tým podržel. Před českobudějovickým brankářem pak ještě předvedl dobrý obraný zákrok Pýcha, a tak se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Po začátku druhého dějství se zajímavou akcí prezentoval Ladislav Zikmund, který objel hostující obranu a posílal kotouč na Jana Strmeně. Strážce hostující branky si s nepřehlednou situací poradit dokázal. A stejně tak na druhé straně Adam Brízgala, jenž včas padl na kotouč před agilním Bradleym. Fanoušci, kteří si našli cestu na dnešní utkání, se záhy už prvního přesného zásahu dočkali. Patrik Machač jel s kotoučem na levém křídle, načež poslal poměrně nenápadnou střelu, jež prošla mezi Strmeňovými betony až za brankovou čáru. Motor se pokusil o vyrovnání v přesilové hře, ovšem kladenská obrana potíže nepřipustila. Na motorácké střídačce mohlo být veseleji až o chvíli poté. Mitch Fillman se dostal ke střele po vhazování, připravil si ji a následně prolomil svou střeleckou smůlu z posledních zápasů. Českobudějovický bek vstřelil vůbec svou první branku v sezóně. Zvrátit vedení na stranu Prospalových svěřenců mohl vzápětí Gilbert, jenže zamířil nad horní tyčku. I druhá třetina tedy skončila za nerozhodného stavu.

Oba týmy začaly poslední dějství rozvážně, pak ale přišel Vydareného faul, jež Rytíři bleskově potrestali, konkrétně z dorážky se prosadil Adam Kubík. V téže herní situaci ale byli úspěšní i českobudějovičtí hokejisté. V početní výhodě dostal na pravý kruh nabito Lukáš Endál, který dělovkou z první propálil. Hra se následně přelévala na obě strany. Českobudějovickým příznivcům, kterých na Kladno vyrazil slušný počet, muselo zatrnout po Zikmundově střele, která se odrazila od horní tyčky. Napínavé byly poslední minuty základní hrací doby. Tehdy měl Motor k dispozici přesilovou hru. A v ní se dostal do úniku Zdeněk Doležal. Ten z bekhendu zasunul přesně k pravé tyči z gólmanova pohledu. Motor tak necelé čtyři minuty před koncem šel poprvé - za to v pravý čas - v utkání dovedení. Rytíři zkusili štěstí ještě bez Adama Brízgaly v brance. V nervy drásajícím závěru z dorážky pálil jeden z Rytířů z těsné blízkosti branky, avšak neúspěšně. Jihočeši tedy na Kladně vybojovali plný počet bodů.

Rytíři Kladno – HC Motor České Budějovice 2:3 (0:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Machač, 45. Kubík (Machač, Nash) – 32. Fillman (Bradley, Kutlák), 47. Endál (M. Novák, Gilbert), 57. Z. Doležal (Pavlin).Rozhodčí: Wagner, Valenta – Beneš, Štofa.Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 2759. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.

Kladno: Brízgala – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, J. Říha, Kehar – Zikmund, Vampola, Svedlund – Redlich, Machač, T. Kaut – Jelínek, Kubík, Kružík – Vildumetz, Š. Bláha, Hajný – Filip.

Motor: Strmeň – Vydarený, Plášil, Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Dančišin, Babka – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Doktor.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Kladno, výhra, SK Kladno, Česko, Rytíři Kladno, Zdeněk Doležal, Madeta Motor České Budějovice, Patrik Machač, Zdeněk Kutlák, Adam Brízgala, Lukáš Endál, Ladislav Zikmund

Na jih Čech putují z Kladna tři body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.