Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

K devadesátce budějckého Motoru vychází luxusní kniha. Jsou v ní mnohé unikáty

Devadesát let hokejového klubu, to už je pořádný důvod k oslavě. A opravdu nádhernou oslavou bohaté historie se stává kniha Českobudějovické zlato, stříbro, bronz, jež mapuje celou historii Motoru s důrazem na nejslavnější medailové sezony. Jejím autorem je sportovní novinář a historik Ladislav Lhota a v knize se objevuje spousta zcela nového a nikdy nezveřejněného historického materiálu, včetně první známé fotografie z jediné mistrovské sezony 1950-51. Kniha bude navíc k dispozici i v limitovaném vydání s hokejovými artefakty jako jsou kusy hokejek, dresů, tvrzeného skla z českobudějovické haly a podobně. Zakoupit ji můžete exkluzivně na portálu marken.cz. Její křest proběhl během prvního zápasu 8. září.

Devadesáté výročí založení klubu slavil Motor parádním retro zápasem v dresech z mistrovské sezony 1950 a 1951 a brzy se otevře také výstava v Jihočeském muzeu věnovaná kulatému výročí. Velkou oslavou devadesátin klubu je i kniha Ladislava Lhoty Českobudějovické zlato, stříbro, bronz.

„Pečlivá a záslužná práce Ladislava Lhoty je za sháněním informací, materiálů, fotografií a sepsáním textů ohromně znát. Fandové se o svém oblíbeném klubu dozví spoustu věcí, které si neměli dosud šanci nikde přečíst. Nakladatelem publikace se stala společnost eSports.cz, která stojí za tím, že později bude možné koupit knihu také v exkluzivním balení s historickými artefakty klubu," popisuje vznik knihy ředitel marketingu a PR českobudějovického hokejového klubu Tomáš Kučera.

Právě jemu se podařilo v archivu ČTK nalézt unikátní fotografii z mistrovské sezony tehdejšího SKP České Budějovice, která se v knize objeví. Kučera spolupracoval také na statistické části knihy. Její gró ale tvoří zejména čtivé texty autora, který se s drtivou většinou hrdinů letitých i nedávných příběhů z historie klubu osobně setkal a zpracovával je už v knize Velký příběh českobudějovického hokeje.

„Rozhodli jsme se tentokrát, že více zmapujeme medailové sezony v historii klubu, kterých bylo prozatím šest. Ale nevynecháváme ani ty nejdůležitější věci z mezidobí," popisuje autor publikace Ladislav Lhota. Jsem moc rád, že kniha je celobarevná a na 164 tiskových stranách přináší velké množství unikátních fotografií, které se mi podařilo za mnoho let nashromáždit," dodává Lhota. 

Předmluvu k publikaci napsali Václav Jáchim, zkušený hokejový novinář, a Miloslav Jenšík, spisovatel a respektovaný odborník na historii nejen hokejovou. Kromě internetového obchodu marken.cz bude publikaci nabízet od čtvrtka 23. srpna odpoledneexkluzivním předprodeji také českobudějovické knihkupectví Dobrovský v nákupním centru IGY. K dostání je také na sekretariátu klubu.

Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, kniha, výročí, Ladislav Lhota, Motor, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, historie, slavnost, Tomáš Kučera, SKP České Budějovice, Dobrovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K devadesátce budějckého Motoru vychází luxusní kniha. Jsou v ní mnohé unikáty  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.