Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Osmnáct let Základní školu Matice školské v Budějcích vedla žena. V září ji vystřídá muž

Dlouhých osmnáct let šéfovala Základní škole Matice školské v Českých Budějovicích Jana Rychlíková. Ta ale na vlastní žádost ve funkci k poslednímu srpnu končí. Z výběrového řízení už vzešel její nástupce. Tím je Radek Vačlena.

Do výběrového řízení na funkci ředitele Základní školy Matice školské v Českých Budějovicích se přihlásilo šest uchazečů. Komise se jednoznačně shodla na jednom jméně a to doporučila městské radě. I ta byla v rozhodování vzácně jednotná a tak se 1. září chopí funkce ředitele školy Radek Vačlena. Ten byl doposud zástupcem ředitele na této škole. „Odstupující ředitelka si vychovala skvělého nástupce,“ kvitoval náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

„S ředitelkou Janou Rychlíkovou jsem měl možnost spolupracovat více než sedm let a upřímně, byla to spolupráce na vynikající úrovni. Svému nástupci bude předávat školu ve výborné kondici, a to jak po stránce technické, tak učitelského sboru. Školství je oblast, která si vyžaduje člověka celého a toto krédo přesně platí na ředitelku Janu Rychlkovou,“ uvedl Podhola.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky vzdělání, společnost, škola, ředitelka, ředitel, výběrové řízení, Matice školské, České Budějovice, základní škola, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáct let Základní školu Matice školské v Budějcích vedla žena. V září ji vystřídá muž  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.