Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podzemní kontejnery odbor dopravy zamítl. Ty stávající tak byly přesunuty ke školní jídelně

Kvůli zkrášlení parku u Dukelské ulice chtělo město vybudovat místo stávajících kontejnerů na tříděný odpad kontejnery podzemní. Tento záměr ale odborem dopravy neprošel, nádoby tak byly přemístěny o několik ulic dál. Zmiňovaný park navíc čeká v příštím roce kompletní revitalizace.

„Nové místo je asi sto metrů od toho původního, konkrétně u zadního vchodu přilehlých školských zařízení ZŠ Dukelská a školní jídelny na Vrchlického nábřeží. Důležité je, že se nezrušila regulérní parkovací místa,“ říká náměstek primátora Petr Podhola s tím, že do nových kontejnerů je možné odkládat papír, plasty, sklo a kovové obaly a za několik dní tam přibude i nádoba na textil.

„Kontejnery z parku Dukelská byly už odvezeny, území bude upraveno a předpokládám, že si občané brzy zvyknou chodit s tříděným odpadem k nedalekým nádobám,“ dodal náměstek a ještě upřesnil, že město nejprve prověřovalo možnost vybudovat podzemní kontejnery, což ale nenašlo pochopení u odboru dopravy, který záměr nepovolil. Jejich vyvážení by totiž muselo probíhat přejetím chodníku, čímž by mohla být ohrožena bezpečnost chodců.

„Občané přicházejí na město s mnoha podněty, které se týkají obnovy parku. My si toho vážíme. Konkrétní a hmatatelnou, či lépe řečeno viditelnou odpovědí bude chystaná celkové revitalizaci parku v Dukelské ulici v příštím roce. V místě vznikne také nové dětské hřiště, které bude sloužit nejen veřejnosti, ale i dětem ze sousední Základní školy Dukelská,“ dodává náměstek Podhola s tím, že projektová dokumentace by měla být hotova do konce letošního roku a finanční prostředky na realizaci zařazeny do návrhu rozpočtu města na příští rok.

Štítky tříděný odpad, kontejner, Dukelská ulice, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzemní kontejnery odbor dopravy zamítl. Ty stávající tak byly přesunuty ke školní jídelně  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.