Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Svatopluk Sem slaví úspěch. Za operu La Traviata získal celostátní Cenu Thálie

Barytonista Svatopluk Sem dosáhl historického úspěchu a stal se držitelem celostátní Ceny Thálie za operu La Traviata, kde ztvárnil roli otce Germonta. Verdiho opera měla premiéru loni 20. října.

Pro Svatopluka Sema bylo Jihočeské divadlo prvním angažmá a začínal zde svou bohatou kariéru. Odtud odešel do Národního divadla v Praze, hostuje i na dalších operních scénách napříč celou republikou. 

„Svatopluk Sem disponuje pružným, technicky skvěle vybaveným, sametově zabarveným barytonem, který vemlouvavě dokáže přesvědčovat a ukonejšit rozjitřené city. To ho přímo předurčuje k ztvárnění verdiovských otců, kteří pozorně vnímají problémy svých dětí. Tato vzácná vlastnost a herecká empatie mu umožnily mistrovsky ztvárnit nesnadnou rodičovskou roli Jiřího Germonta, který pečuje nejen o životní osudy svých dětí, ale dokáže se vcítit i do osobní tragédie zamilované pařížské kurtizány,“ ocenila sólistu odborná porota.

Premiéru inscenace Verdiho skvostu – opery La Traviata v hudebním nastudování Maria De Rose a v režii Veroniky Poldauf Riedlbauchové uvedl soubor opery Jihočeského divadla loni 20. října v Domě kultury Metropol a sbírá jak pochvalné odborné kritiky, tak i nadšené divácké ohlasy. 

Nejbližší a poslední reprízu opery La traviata v této divadelní sezóně můžete vidět 18. dubna od 19 hodin na Divadelní scéně budějckého Metropolu.

Autoři | Foto Jihočeské divadlo, Pavel Průcha

Štítky Svatopluk Sem, La traviata, Cena Thálie, opera, Jihočeské divadlo, Národní divadlo v Praze, Dům kultury Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatopluk Sem slaví úspěch. Za operu La Traviata získal celostátní Cenu Thálie  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.