Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ústí je doma nevyzpytatelný soupeř, říká kapitán Jihostroje Radek Mach

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje v pondělí 19. března zahájili play-off na výbornou, když před domácím publikem smetli soupeře z Ústí nad Labem hladce 3:0. Nyní se čtvrtfinálová série přesouvá a druhý zápas je na programu již zítra ve čtvrtek 22. 3. už od 17:30 hodin v Ústí nad Labem. Vstup do extraligy zhodnotil kapitán Radek Mach.

S vynikajícím výkonem svého týmu byl spokojen nejen hlavní trenér René Dvořák, ale také 206 centimetrů vysoký kapitán Radek Mach. V pozápasovém rozhovoru zhodnotil vstup do čtvrtfinále, kde zároveň upozornil na nevyzpytatelnost soupeře v domácím prostředí, kde zmínil fakt, že právě v Ústí nad Labem ztratil Jihostroj první set letošní sezony.   

Jak hodnotíte z pozice kapitána vstup do extraligového play-off?
Myslím si, že začátek jsme zvládali výborně. Hodně jsem se před utkáním obával toho, abychom nebyli zbytečně nervózní. Doma se nám dařilo hlavně na servisu, a to v prvním a druhém setu. Ve třetím setu jsme to sice moc nepotvrdili, ale koncovku jsme zvládli. A tak pevně doufám, že si pondělní výkon přeneseme i do čtvrtečního zápasu v Ústí.

Do prvního setu jste nastoupili koncentrovaně a výsledek 25:9 mluví za vše, ale třetí set už byl vyrovnaný. Neobávali jste se, že by se soupeř z Ústí mohl zvednout?
Nechci říct, že jsme se přizpůsobili soupeři a možná ve třetím setu malé povolení v koncentraci přišlo, ale obavy jsme neměli. Jsem moc rád, že jsme zvládli tu třetí koncovku a nemuseli hrát už další set. 

Trenér René Dvořák možná zaskočil soupeře, když v základní sestavě nastoupil Marek Šotola, který hrál výborně. Máte v plánu základní sestavu obměňovat?
My jsme si jasně řekli, že bude úplně jedno, kdo bude na hřišti. Nejdůležitější je, aby se týmu dařilo. Nikdo nemá místo v základní sestavě jisté. Ať už bude hrát kdokoliv, měl by to být ten, kdo má aktuálně nejlepší formu.

S čím ve čtvrtek do Ústí nad Labem vyrazíte?
Doufám, že předvedeme stejný výkon jako se nám povedl doma v prvním čtvrtfinále. A s tím tam také pojedeme. Chceme navázat na stejně dobrou hru, jako jsme divákům ukázali doma v prvním a druhém setu.

Po čtvrtečním utkání v Ústí se série přesouvá zpět do Českých Budějovic. Třetí zápas je na programu v neděli od 18 hodin, na co se fanoušci mohou těšit? 
Nechci nic předesílat. My jsme v Ústí odehráli těžký zápas a připomenu, že právě Ústí bylo prvním týmem, který nám v extralize sebral úplně první set. Soupeř je doma hodně nevyzpytatelný. Ústí se v domácím prostředí daří hlavně v poli. Nebylo jednoduché tam vyhrát. Musíme na jejich palubovce hrát se stejným odhodláním jako doma v prvních dvou setech, abychom si nepřipustili žádné drama.

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihostroj, VK České Budějovice, Ústí nad Labem, Radek Mach, Marek Šotola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ústí je doma nevyzpytatelný soupeř, říká kapitán Jihostroje Radek Mach  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.