Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet asistentů prevence kriminality v Českých Budějovicích klesá

Počet asistentů prevence kriminality v Českých Budějovicích klesá. Zatímco před dvěma roky tuto službu vykonávalo osm mužů, nyní jich je jenom šest. České Budějovice by přivítaly, kdyby počet asistentů vzrostl, ale většina zájemců nevyhovuje požadovaným kritériím.

Primátor Jiří Svoboda uvedl, jaké základní požadavky musí uchazeči o službu splňovat. „Měli by splňovat kritéria pro zařazení k městské policii, i když ne tak přísná. Měli by být bezúhonní, což je možná někdy ten největší problém. Měli by být v určité fyzické kondici, měli by mít maturitu a samozřejmě i přirozenou autoritu,“ řekl Svoboda.

Funkce asistentů prevence kriminality ve městě existuje od roku 2013. Asistenti mají pomáhat při snižování kriminality v problémových lokalitách. Nejprve službu vykonávali pouze dva členové, postupně se jejich počet zvyšoval. Trend se začal obracet před dvěma roky. Svoboda uvedl, že město o asistenty stojí a přivítalo by opět zvýšení jejich počtu.

Náklady na tuto službu budou letos činit 4,7 milionu korun. Z velké části je hradí ministerstvo vnitra, necelých 1,2 milionu platí českobudějovický magistrát. „Finance bychom našli i na vyšší počet asistentů, ale nedaří se nám je z výše uvedených důvodů získat,“ dodal Svoboda.

Foto Městská policie | Zdroj ČTK

Štítky asistent prevence kriminality, městská policie, České Budějovice, prevence kriminality, Jiří Svoboda, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet asistentů prevence kriminality v Českých Budějovicích klesá  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.