Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Manažer Mifka: Chci přilákat mladé diváky a přivítal bych ženskou extraligu

Volejbalisté VK České Budějovice mají od prvního ledna nového manažera. Odstupujícího Stanislava Pochopa nahradil bývalý profesionální hráč Robert Mifka. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu hovoří o sobě, vizích i ženské složce.

S volejbalem máte velké zkušenosti. Kde všude jste hrál? Kdy jste ukončil aktivní profesionální kariéru?
Aktivně jsem s volejbalem začínal v Budějovicích už v přípravce na základní škole. Po žákovských letech jsem na nějakou dobu utekl k basketu, ale jako dorostenec už jsem byl zase zpátky ve VK České Budějovice. Po maturitě jsem odjel hrát a studovat do Rakouska, kde jsem poprvé přičuchl k profesionálnímu sportu. V evropském poháru jsme tenkrát mimochodem narazili i na Jihostroj, ale i přes domácí vítězství jsme přes něj nakonec do dalšího kola nepřešli. Po návratu do Čech jsem začal studovat v Praze, kde jsem hrál střídavě první ligu a extraligu v pražských klubech. Má poslední extraligová štace byla v Ústí nad Labem. Pak už jsem nadobro přesídlil do první ligy a týmu Kladna. Od mého návratu do Českých Budějovic hájím třetím rokem pyšně barvy Pedagogické fakulty JČU v přeboru Jihočeského kraje.

Po této éře jste pracoval ve sportovních projektech či marketingu. Můžete to přiblížit?
V oblasti sportovního marketingu jsem se pohyboval už před skončením mého aktivního volejbalování. Začínal jsem spíše epizodně u beachvolejbalu a pak pracoval v organizačním týmu RunCzech, kde jsme pořádali velké běžecké akce. Mimo jiné i českobudějovický půlmaraton. Po mém návratu do Budějovic jsem až do konce minulého roku pracoval ve společnosti E.ON v oddělení marketingové komunikace.

Vést sportovní klub ale asi bude přeci jen něco jiného a nového. S jakou vizí nastupujete a co je momentálně vaší prioritou?
Co se týče mé nové pozice, je to pro mě bezesporu velká výzva i závazek. Jsem rád, že se mohu vrátit do klubu, který mě sportovně vychoval. Rád bych mu to svou prací vrátil. Personální změna uprostřed sezony není zcela standardní a agenda, kterou přebírám po Standovi Pochopovi, je celkem pestrá. Mou momentální prioritou je tedy se co nejrychleji zorientovat a navázat co možná nejlépe na kvalitní práci mého předchůdce. Naštěstí se mohu spolehnout na pomoc realizačního týmu a dalších trenérů jednotlivých úseků. Co se týká vize… vidím obrázek, na kterém ve městě, které žije volejbalem, je nejlepší český tým hrající na evropské úrovni, s nejlepšími vlastními odchovanci v kádru, v nejlepší volejbalové hale v republice, s nejlepšími fanoušky a zvedající nad hlavu ten největší pohár.

Berete jako výhodu, že do nové sezony máte nyní dostatek času?
Nová sezona už pro mě vlastně začala. S ohledem na plánovanou demolici stávající a stavbu nové haly už teď intenzivně pracujeme na zajištění adekvátních prostor pro fungování klubu v nadcházející sezoně. Velmi si vážím vstřícnosti všech, se kterými na toto téma od začátku roku jednáme. Rádi bychom samozřejmě zůstali v Českých Budějovicích, ale je zde například i možnost výjezdů extraligového týmu do dalších měst v kraji. Během následujícího měsíce bychom snad měli mít jasno.

Budete chtít v současné sezoně něco na chodu klubu změnit, třeba směrem k divákům?
Byli bychom rádi, kdyby nás ve zbytku sezony a hlavně v průběhu play-off přišlo aktivně podpořit co nejvíce fanoušků a mohli jsme si společně zápasy užít. Tímto směrem chceme být více aktivní a věřím, že se nám podaří přilákat na tribuny všechny generace. Zejména mladé a výkonné hlasivky.

V Budějcích se často hovoří i o extralize žen. Jaký máte osobní názor na toto téma?
Ženský volejbal má v Budějovicích dlouhou tradici a funguje zde jeden z nejlepších českých prvoligových týmů, který každoročně dokazuje svou kvalitu. Po sportovní stránce jsem přesvědčený, že pokud by se kádr doplnil o pár hráček na extraligové úrovni a tým se dokázal přizpůsobit každodennímu, profesionálnímu tréninkovému zatížení, mohl by mít dostatečnou výkonnost hrát stabilně a důstojně nejvyšší českou soutěž. Hovořit o takovém projektu je věc jedna, zajistit ho organizačně a finančně ale není jednoduché. Za sebe mohu říct, že bych ženskou extraligu v Budějovicích přivítal a to zejména s ohledem na kontinuitu dívčích, mládežnických kategorií. V klubu, pro který zůstává prioritou mužská složka, zde však momentálně nevidím dostatečnou kapacitu. Toto téma bych však rozhodně nechtěl uzavírat.

Autoři | Foto FB Robert Mifka

Štítky VK České Budějovice, Robert Mifka, manažer, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, volejbal, Drbna.cz, Jihostroj, Rakousko, Česko, E.ON, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manažer Mifka: Chci přilákat mladé diváky a přivítal bych ženskou extraligu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.