Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci v neděli ráno zadrželi sprejera

V neděli 14. ledna ve dvě hodiny ráno se operátorovi městského kamerového systému podařilo zachytit podezřelý pohyb v ulici Františka Ondříčka na sídlišti Vltava. Muž se šátkem přes obličej se právě chystal začít sprejovat na zeď panelového domu. Na místo okamžitě vyjížděla hlídka městské policie.

Operátor městského kamerového systému nadále sledoval jednání dotyčného muže. Na pokročilou noční hodinu bylo v této ulici stále rušno. To muže od jeho činu nakonec odradilo a zeď domu se mu nepodařilo poškodit. Následně se odebral se k nedaleké zastávce městské hromadné dopravy.

Zde ho již čekaly přijíždějící hlídky městské policie. Jakmile muž spatřil strážníky, dal se na útěk. Strážníci ho však okamžitě dostihli a muži nasadili služební pouta. Další hlídka městské policie mezitím pátrala v okolí po čerstvých stopách sprejera. Ty skutečně strážníci nalezli na zdi nadchodu ve Strakonické ulici. Dvaadvacetiletý muž se údajně domníval, že je nástřik graffiti na tomto místě povoleno. To však vydal příslušný správní orgán magistrátu města pouze pro několik řádných žadatelů. Mezi ně dvaadvacetiletý muž skutečně nepatří.

Strážníci mladého muže předali do rukou policistů na Obvodním oddělení Policie ČR Čtyři Dvory. Dvaadvacetiletému muži z Českých Budějovic nyní hrozí obvinění z přečinu poškození cizí věci.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky sprejer, poškozování, mladík, policie, obecní policie, František Ondříček, Vltava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v neděli ráno zadrželi sprejera  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.