Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zaplněné náměstí sledovalo přílet anděla. Ten se snesl z Černé věže a rozdával štěstí

Jako už tradičně v předvečer svátku svatého Mikuláše se budějcké náměstí zaplnilo lidmi. A nejen stánky s punčem byly důvodem. Většina lidí totiž přišla do centra města, aby byla svědkem tradičního a velmi oblíbeného příletu anděla.

Anděl se na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích snesl z Černé věže už poosmnácté. Pří příletu rozhazoval třpytky, rozdával lidem štěstí. Na zemi se proměnil v obřího loutkového anděla.

„Rok s rokem sešel se, a díky že jste tady. Někdo se usmívá, někdo je bez nálady. Tak trochu zmrzlí, tak trochu nesmělí, vidíte sousedy, a já vidím anděly. Teď jste se usmáli  no což, jen se smějte, jen kolem sebe teď lépe se podívejte. Ať třeba děti jen, nebo už dospělí, všichni jste pro někoho anděly. Jsou dny, kdy hvězdy Vánoc ztrácejí se v tmách, ze svátků zbydou jen slevy ve výlohách. Prázdné a vzdálené zdá se nám nebe. Anděla máte však hned vedle sebe. A i když Vánoce teprve přijít mají, ty nejhezčí dárky se po celý rok rozdávají. Svůj čas ať každý z vás druhému nadělí, protože všichni jste pro někoho anděly. Stačí jen pramálo  úsměv, polibek či kompliment, který se snad bezděky někde řek. Občas se přemoci, zlo neoplatíte zlem. Každý z vás pak bude někomu andělem," znělo ústy obřího anděla, když obcházel kolem náměstí. 

Přílet anděla na náměstí 2017

Středa, 6. prosince 2017, 10:30

Přílet anděla na náměstí 2017 (foto: Anna Buriánková).
Přílet anděla na náměstí 2017

Štítky anděl, přílet, náměstí, loutka, Černá věž, svatý Mikuláš, Vánoce, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zaplněné náměstí sledovalo přílet anděla. Ten se snesl z Černé věže a rozdával štěstí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.