Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

České Budějovice plánují na příští rok rozpočet s výdaji 2,23 miliardy korun

České Budějovice plánují na příští rok rozpočet s výdaji 2,23 miliardy a příjmy 2,06 miliardy korun. Schodek v hospodaření pokryje úvěr. Na kapitálové investice město hodlá v příštím roce uvolnit 530 milionů korun. Rozpočet ještě musí na prosincovém jednání schválit zastupitelé.

Rozpočet ale ještě musí na prosincovém jednání schválit zastupitelé. „Zásadní cíle rozpočtu jsou pokrytí nezbytných potřeb jednotlivých odpovědných míst. Jde tedy o odbory magistrátu a příspěvkové organizace města. Dalším cílem je dosažení rovnováhy ve finančním plnění," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Z kapitálových investic město plánuje uvolnit částku 170 milionů korun na projekt multifunkčního centra, které vznikne přestavbou všesportovní haly. „Tento projekt bychom měli v příštím roce zahájit," dodal Holický.

Město dále plánuje opravu několika ulic nebo základních škol. Řešit chce také otázku atletického koridoru, který je ve všesportovní hale, ale po její přestavbě zanikne. Město proto hledá místo, kde by mohl běžecký koridor, který využívají především sportovní oddíly, být. „Mohlo by se jednat o areál některých ze základních škol," podotkl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Na běžné výdaje město počítá pro příští rok s částkou 1,7 miliardy korun. Je to přibližně stejná částka, kterou České Budějovice plánovaly pro letošní rok. V oblasti příjmů tvoří největší položku výběr daní, z nichž město ročně získává kolem 1,4 miliardy korun.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky rozpočet, výdaj, příjem, koruna, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice plánují na příští rok rozpočet s výdaji 2,23 miliardy korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.