Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

I když už muže jednou soud za krádež potrestal, zlodějské choutky ho nepřešly. Ukradl kolo

Muž, který má už má vroubek, protože kradl, zatoužil po cizím kole. V krádeži mu nezabránil ani zámek, kterým bylo kolo zajištěné. Naštěstí vše zachytil kamerový systém, strážníci chmatáky chytili a zloděje, který už byl za trestnou činnost odsouzen, tak rozhodně trest nemine. Hrozí mu až tři roky vězení. Co vysvětlovat bude mít i jeho kumpán.

„Podezřelý pohyb dvou lidí na Lannově třídě v Českých Budějovicích spatřila obsluha městského kamerového systému v pátek 17. listopadu krátce před jedenáctou hodinou večer," řekla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. 

Objektem zájmu dvou mužů se stalo jízdní kolo odložené ve stojanu. Jednoho z mužů od krádeže neodradil ani zámek, kterým bylo kolo zajištěné. Sejmul sedadlo a tím se zbavil zabezpečovacího zařízení. Druhý z mužů zjevně hlídal okolí před nechtěnými svědky. „To však ještě netušil, že svědkem celého jejich počínání je městská kamera. Na místo proto okamžitě vyjížděla hlídka městské policie," podotkla mluvčí. 

Zloděj ale mezitím předal odcizené jízdní kolo do rukou hlídajícího muže. Ten nasedl na kolo a odjížděl směrem k vlakovému nádraží. Pachatel krádeže odešel opačným směrem. Muže jedoucího na jízdním kole značky Gary Fischer strážníci o několik minut později zastavili ve Štítného ulici. Dvaatřicetiletý muž z Českých Budějovic se snažil strážníkům tvrdit, že si kolo vypůjčil od svého čtyřiadvacetiletého bratra, který ho toho dne řádně koupil.

Strážníci mezitím prohledali okolí místa, odkud bylo jízdní kolo odcizeno. Poškozený zámek našli odhozený v odpadkovém koši. „Muže podezřelého ze spolupachatelství krádeže i s jízdním kolem vzápětí předali policistům. Skutečný pachatel byl již v minulosti odsouzen za přečin krádeže, kde figuroval jako spolupachatel. Nyní si tak k rozsudku přičte další krádež, za kterou mu již hrozí odnětí svobody v trvání šesti měsíců až tří let," uvedla Věra Školková.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky krádež, kolo, zloděj, zámek, jízdní kolo, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I když už muže jednou soud za krádež potrestal, zlodějské choutky ho nepřešly. Ukradl kolo  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.