Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalisté Jihostroje přišli o Ligu mistrů ve zlatém setu

Bitvu o Ligu mistrů Jihostroj České Budějovice dnes, v neděli 12. listopadu, večer před domácím publikem prohrál. I když jihočeští volejbalisté podali rozhodně lepší výkon než na půdě svého finského soupeře, na postup do prestižní soutěže to nestačilo. Finský mistr si zajistil účast v nejlepší klubové soutěži po zlatém setu, na českého mistra zbývají boje v poháru CEV. 

Svěřenci českobudějovického trenéra René Dvořáka vstoupili do domácí odvety před zcela zaplněnou sportovní halou skvěle, v úvodním setu vedli od začátku do konce. I druhý set začal Jihostroj mnohem lépe než finský šampion a s přehledem si tak České Budějovice připsaly i druhou sadu. Ovšem vysokou lať českobudějovičtí volejbalisté udržet nedokázali, ve třetí sadě finská Sastamala využila své stoupající výkonnosti v zápase a jasně ho ovládla.

Také ve čtvrtém setu se domácí volejbalisté dostali do rychlého vedení a po velmi zkušeném výkonu dospěl zápas až do zlatého setu. V něm se ukázala síla Urpa Sivuly, který z pozice univerzála dotáhl svůj celek do základní skupiny Ligy mistrů. V závěru ještě Jihostroj dotahoval, ale Finové si pohlídali získaný náskok z úvodu zlatého setu. 

Jihostroj po vyřazení v posledním, t třetím předkole Ligy mistrů ještě v pohárové Evropě nekončí. V poháru CEV se představí společně s Kladnem a Libercem ve druhém kole. Kladno vyzve rumunské Galati, Liberec potom bulharský Burgas. Jihočeši si musí na svého soka ještě počkat, vzejde ze souboje Hapoelu Mate-Asher Akko a OK Mladost Brčko.

VK České Budějovice– VaLePa Sastamala (25:21, 25:17, 18:25, 25:20) 
Zlatý set 12:15

Body Českých Budějovic: Michálek 10, Mach 10, Křesťan 27, Halaba 6, Ondrovič 16, Palgut 4, Fila 4.  Nejvíce bodů Sastamaly: Sivula 21, Kunnari 17, Sundberg 12. Rozhodčí: Maroszek (Polsko), Deneri (Turecko). Čas utkání: 121 minut. Diváci: 1854. První zápas 0:3, postoupila Sastamala.

VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua – Křesťan, Šotola – Kryštof.
Ford Store Levoranta Sastamala: Esko (C), Lehtimäki – Sundberg, Mäkinen, Kunnari, Suihkonen – Guymer, Carmody, Kaurto – Sivula, Sorvoja – Ringseis.

Autoři | Foto Facebook VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, Jihostroj, Liga mistrů, zlatý set, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů UEFA, volejbalista, Volleyball.cz Kladno, Liberec, Turecko, Evropa, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Jihostroje přišli o Ligu mistrů ve zlatém setu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.