Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Ondřej Ruml, The Bermudaz nebo Laco Deczi a Celula New York

V Českém rozhlase zahraje francouzské trio The Bermudaz, a navíc zde proběhne hudební přehlídka Houpací kůň. Ondřej Ruml přijede se svou One Man Show Tour Nahubu, v Horké vaně uslyšíte Koncert folkových písničkářů a klub Slavie nabídne koncert Laco Deczi & Celula New York. Pokračuje také Budějcká Thálie.

Úterý 7. listopadu

České Budějovice

Jak jsem byl Cyrano – Malé divadlo – 10:00
Janek Lesák & Natálie Preslová. Příběh koktavého Jakuba, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob. Cyrano z Bergeracu v úpravě pro jediného herce.

Hotel Blackout – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Jaromír Hruška: třeskutá komedie o mužích a ženách na síti i bez ní. Mojžíš, Izák, Eliáš, Ráchel a Ester žijí ve světě „nových zákonů“. Šumavský ochotnický spolek Prachatice.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Země úsměvů – DK Metropol – 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním „Své srdce tobě dám“ navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

The Bermudaz – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:30
Budějovická premiéra francouzského tria The Bermudaz. Dva saxofony a bicí vás naladí na vlnu groove a funky.

Laco Deczi a Celula New York – Klub Slavie – 20:00
Laco Deczi & Celula New York po několika letech na jiném místě než obvykle, tentokrát v klubu Slavie. A bude to opět mazec. Složení pro Fall Tour 2017: Laco Deczi, Jan Aleš, Michael Krásný, Vajco Dezci.

LiStOVáNí / Co by můj syn měl vědět o světě – Malé divadlo – 21:00
Fredrik Backman (autor knihy Muž jménem Ove) vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhne srdce všech rodičů, a to dokonce i těch budoucích, potencionálních. Poprvé bude v LiStOVáNí účinkovat jen jeden herec; Lukáš Hejlík je stejného věku jako Fredrik Backman a má stejně starého syna.

Afterparty Seznamováku JU 2017 – K2 – 21:00
Skvělá Afterparty Seznamováku JU. Zažijete neuvěřitelnou jízdu až do ranních hodin. Skvělí DJs, super hudba a nějaké to překvapení.

Středa 8. listopadu

České Budějovice

Postřižiny z postřižin – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Petr Řezáč: podle novely Bohumila Hrabala a zejména podle filmového scénáře Jiřího Menzla. Hra dýchne na diváky romantikou doby rozpadu Rakouska Uherska. Šumavský ochotnický spolek Prachatice.

Thomband – Kavárna Malá scéna – 19:00
Přijďte posedět a poslechnout si nějakou tu písničku v podání mladé kapely Thomband. Styl: folk, country a trocha punku.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Midterm Party vol. II – Velbloud Music Bar – 20:00
Po roce zas a znovu v Bloudu pořádná funková párty. Vystoupí kapely: Earfood, Pixels of the Universe, Strong Coffee.

Neurofunk Night – Komiks klub – 21:00
DJs: Tallar, Fikes, Resist, Lexr.

Čtvrtek 9. listopadu

České Budějovice

Jídelna aneb vařím, vaříš, vaříme... – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Ivana Sobková: co se stane, když aplikujete archetypy z Orwellovy Farmy zvířat zpět na lidi a umístíte je do současné školní jídelny? KUK! (Klub Uměleckých Katastrof), ZUŠ Štítného 5, Praha 3.

Houpací kůň – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Ve čtvrtek se už poosmé přestěhuje Houpací kůň ke Třem lvům. Ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice vystoupí vítězná kapela ze stejnojmenné přehlídky nadějných písničkářů i skupin, která je součástí festivalu Okolo Třeboně. Letos to bude mladoboleslavská kapela Isara, jako host zazpívá Ivo Jahelka.

Fojta&Havlík&Vácha – Café Hostel – 19:00
Folk živě. Pepa Fojta – kytara, zpěv, Martin Havlík – kytara, František Vácha – cajon.

Ondřej Ruml – One Man Show Tour Nahubu – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Čerstvý držitel ocenění Zpěvák roku v anketě Žebřík vyrazí na podzim na koncertní šňůru se svým aktuálním albem Nahubu. Jedná se o ojedinělý projekt, na tuzemské poměry naprosto neotřelý, protože zpěvák si na něm veškerou hudbu vytváří sám pouze svým hlasem.

Koncert folkových písničkářů – Little Husky (CZ), Mickey Dey (UK), Greg Smith (CA) – Horká vana – 20:00
Greg Smith (CA), Little Husky (CZ), Mickey Dey (UK).

Biopop – support Absolut Zero – Klub Slavie – 20:00
Koncert kapely Biopop spojený s křtem klipu k písni Může zdát. Jako host vystoupí kapela Absolute zero. Moderuje Simona Krajíčková (rádio Faktor). Klip pokřtí zpěvačka Jitka Charvátová z kapely Oceán.

LadiaRasta, DJ Fikes & Gred Lvov – Velbloud Music Bar – 21:00
Čtvrteční veselé hraní ve Velbloudu, kde uslyšite více žánrů: reggae, hiphop, dubstep, jungle.

Autoři | Foto Facebook Ondřej Ruml

Štítky divadlo, koncert, Ondřej Ruml, kultura, tipy, Laco Déczi, New York, hudební skupina, Český rozhlas, České Budějovice, kaplička, houpací kůň, herec, Cena Thálie, Fredrik Backman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Ondřej Ruml, The Bermudaz nebo Laco Deczi a Celula New York  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.