Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z ulic se přestěhovali do přírodní rezervace. Strážnící jim dali týden na vystěhování

Při své běžné kontrolní činnosti objevili strážníci ve středu 11. října skupinu osob bez domova, která si u Vrbenských rybníků postavila stanové městečko. Strážnící jim dali týden na uklizení nepořádku a vystěhování se z přírodní rezervace.

Strážníci na místě zastihli sedm osob bez domova ve věku dvaceti až jedenačtyřiceti let. „Stanový tábor byl obklopen velkým množstvím odpadků, exkrementů a pozůstatky ohnišť. Strážníci navíc zjistili, že mezi majetek bezdomovců patří i tři psi volně pobíhající kolem. Po kontrole psů bylo zřejmé, že psi nejsou nijak trvale označeni, ani nejsou přihlášeni v jakémkoliv registru psů k obecnímu poplatku. Strážníci důrazně poučili přítomné osoby, aby do týdne nepořádek uklidily a místo opustily,“ popsala tisková mluvčí městské policie Věra Školková.

Po uplynutí stanovené lhůty se strážnící vydali zkontrolovat dané místo, kde bohužel zjistili, že situace je stále stejná. Tentokrát již byli strážníci nekompromisní. „Přítomné osoby se budou nyní zpovídat z vážného porušení veřejného pořádku, kterého se dopustily znečištěním veřejného prostranství a porušením obecně závazné vyhlášky města. Vrbenské rybníky navíc patří mezi přírodní rezervace, a tak je pravděpodobně čeká i obvinění z přestupku proti zákonu o ochraně přírody a krajiny. Šetřením celého případu se bude dále zabývat správní orgán,“ dodala Školková.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky městská policie, bezdomovci, Vrbenské rybníky, stanové městečko, přírodní rezervace, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

https://www.youtube.com/watch?v=lr5RCauIYdA Publikováno 30. 5. 2016 Kdopak to asi zaspal?, úředník na radnici?

Pondělí, 23. října 2017, 17:04Odpovědět

Z ulic se přestěhovali do přírodní rezervace. Strážnící jim dali týden na vystěhování  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.