Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na prknech Jihočeského divadla se utkají finalisté soutěže Muzikál je, když...

V neděli 22. října se od 19 hodin bude konat v Jihočeském divadle finále prvního ročníku veřejné pěvecké soutěže Muzikál je, když… Soutěž přilákala devatenáct zájemců, od školáků až po dospělé, kteří si chtěli vyzkoušet spolupráci s umělci v prostředí profesionálního divadla a jeho provozu.

Soutěž připravuje herec činohry Jihočeského divadla Jiří Untermüller pod záštitou edukačního centra Jihočeského divadla Ateliéru 3D. V porotě soutěže zasedli vedle Jiřího Untermüllera také členka činohry Jaroslava Červenková, zpěvačka Markéta Vejdovcová a klavírista a hudební skladatel Vojtěch Adamčík. 

Do prvního kola soutěže se přihlásilo 19 zájemců napříč věkovými kategoriemi od žáků základních škol přes středoškoláky nebo studenty konzervatoře či vysokých škol až po pracující dospěláky. Do finále postoupilo šest soutěžících, kteří se utkají v posledním kole tuto neděli 22. října na prknech divadla. V sólových výstupech se představí Audrey Lee Belcher, Markéta Láchová, Lenka Tereza Lukášová, Aneta Müllerová, Martina Pavlínová a Jan Franc. Cenou za první místo je bezplatná účast v celoročním kurzu muzikálového herectví Ateliéru 3D pod vedením Jiřího Untermüllera, druhé a třetí místo jsou pak poukázky na snížené kurzovné. Do hlasování o první tři místa budou zapojeni také diváci.

Výjimečnými hosty budou tentokrát sólistky souboru muzikálu a operety Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni Venuše Dvořáková a Stanislava Topinková. U klavíru se bude střídat sbormistr opery Jihočeského divadla Martin Veselý s jedním z hostů večera a členem poroty Vojtěchem Adamčíkem. Koncertem i finální částí soutěže budou provázet Jaroslava Červenková a Jiří Untermüller.

Během večera zazní muzikálové melodie světového klasického repertoáru, i díla českých autorů. Bonusem pro milovníky muzikálových novinek budou ukázky z muzikálů teprve připravovaných.

Autoři

Štítky soutěž, muzikál, Jihočeské divadlo, divadlo, Josef Kajetán Tyl, Martin Veselý, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prknech Jihočeského divadla se utkají finalisté soutěže Muzikál je, když...  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.