Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

HoSPORTovní benefice pobavila a také pomohla

Fantastickou sumu pro děti s Downovým syndromem se podařilo získat organizátorům benefiční akce ve sportovním areálu HoSPORT ve Starých Hodějovicích. Ti tak díky štědrosti lidí, kteří si přišli zároveň užít parádní den plný soutěží a zábavy, budou moci obecně prospěšné společnosti Ovečka předat pětapadesát tisíc korun.

Benefice navazuje na první ročník a jak už bylo zmíněno, bude výtěžek ze vstupného opět věnován na podporu českobudějovické obecně prospěšné společnosti Ovečka, která se snaží o integraci dětí s Downovým syndromem do běžného života. 

Při HoSPORTovní benefici v areálu ve Starých Hodějovicích se podařilo pro Ovečku získat částku téměř 55 tisíc korun, což je sice méně než při prvním ročníku, ale vzhledem k tomu, že do loňského výtěžku byl započítán i významný charitativní grant, znamená to, že lidé přímo na akci letos byli zhruba o deset tisíc korun štědřejší.

Akci svou autogramiádou přišel podpořit i Jirka Mádl. A lidé, kteří pomohli, se zároveň při benefici skvěle bavili. Při druhém ročníku HoSPORTovní benefice přes 150 dobrovolníků pro děti a rodiče vytvořilo nezapomenutelný program plný sportovních soutěží, vzdělávacích aktivit a atrakcí. Zájemci si mohli vyzkoušet například rugby, softbal, golf, lezeckou stěnu nebo hasičskou štafetu.

Ale nebyla to lákadla jen sportovní, dostalo se třeba i na výuku první pomoci nebo paměťové hry. Nechybělo loutkové divadlo, předtančení mistrů České republiky, segway, bumperball nebo jízdy elektromobilem Tesla S, skákací hrady, fotbal v koulích, segway, malování na obličej, venkovní catering či tvůrčí dílna. Každé dítě si jako odměnu za své výkony odneslo taštičku plnou krásných dárků.

Autoři | Foto HoSport

Štítky Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HoSPORTovní benefice pobavila a také pomohla  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.