Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volejbalový svátek se vrací do Budějc, reprezentace čelí Egyptu, Nizozemsku a Portugalsku

Opět po roce uvidí Budvar aréna jeden z turnajů volejbalové Světové ligy. Česká reprezentace, hrající ve druhé výkonnostní skupině, se před několika dny vrátila z Jižní Koreje, kde odehrála první turnaj. Ze tří zápasů ale uspěla jen jednou.

Paradoxně proti silným Finům, se kterými ještě o několik dní dříve bojovala v Karlových Varech o postup na mistrovství světa. Domácí porážka ale Čechům brány na šampionát zavřela. Spravit si chuť se proti severskému soupeři podařilo v Soulu, kde národní tým porazil Finsko 3:1 na sety. V předchozím zápase však podlehl Korejcům v tie-breaku a na konci turnaje nestačil ani na Slovinsko. 

„Zápas se Slovinskem nebyl špatný, v některých chvílích jsme dokonce hráli velmi dobře, ale byly v zápase nějaké chyby a situace, které jsme nevyřešili dobře. Slovinci hráli skvěle v obraně, měli silné podání a celkově ve většině činností byli trošku lepší, a to rozhodlo. Je ale na nás vidět další určitý pokrok, který se budeme snažit zúročit na turnaji v Českých Budějovicích,“ řekl po závěrečném duelu kouč Miguel Ángel Falasca.

Španělský kouč potěší i budějcké fanoušky volejbalu. Do čtrnáctičlenného kádru nominoval pro turnaj v Budvar aréně hned tři mistry extraligy – nahrávače Filipa Habra, smečaře Petra Michálka a blokaře Vladimíra Sobotku. Pro Jihočechy to bude poslední možnost, jak vidět Habra a Sobotku v Českých Budějovicích na domácí straně hřiště. Oba už v následující sezoně nebudou pokračovat v dresu Jihostroje. Součástí výběru je i Marek Beer, rodák z Českého Krumlova.

Česká reprezentace rozehraje turnaj v pátek 9. června od 19:10 proti Egyptu. O den později poměří síly s Nizozemci, se kterými se v posledních letech střetává velmi často. Závěrečný duel turnaje obstará souboj s Portugalskem. Národní tým doufá, že při budějcké části Světové ligy získá více než čtyři body, které přivezl z Jižní Koreje.

Program Světové ligy v Českých Budějovicích:

9. 6. – 16:10: Nizozemsko - Portugalsko,
9. 6. – 19:10: Česká republika - Egypt,
10. 6. – 16:10: Portugalsko - Egypt,
10. 6. – 19:10: Česká republika - Nizozemsko,
11. 6. – 16:10: Egypt - Nizozemsko,
11. 6. – 19:10: Česká republika - Portugalsko.

Foto Český volejbalový svaz

Štítky volejbal, Světová liga, Habr, Michálek, Sobotka, Česká republika, Portugalsko, Egypt, Nizozemsko, České Budějovice, Budvar aréna, Jižní Korea, Česko, Slovinsko, Vladimír Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalový svátek se vrací do Budějc, reprezentace čelí Egyptu, Nizozemsku a Portugalsku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.