Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladá budějcká karatistka Crhonková vybojovala na mistrovství Evropy páté místo

Čtyři zástupce vyslal klub TJ Karate České Budějovice na 52. mistrovství Evropy seniorů do Turecka. Nejblíže medaili byla debutující Adriana Crhonková, která prohrála boj o bronz 0:3. Na 7. místě skončila Veronika Halodová.

Mistrovství Evropy seniorů v karate se konalo na začátku května v turecké Kocaeli. Z TJ Karate České Budějovice se na turnaj nominovali Marek Řeřicha (kumite muži do 75 kg), Lucie Veithová (kumite ženy do 68 kg), Veronika Halodová (kumite ženy do 55 kg) a Adriana Crhonková (kumite ženy do 50 kg).

Lucie Veithová, která byla nejzkušenější závodnice, porazila v prvním kole reprezentantku z Maďarka 2:1 a v dalším kole šla proti Ukrajince. „Bohužel po remíze 0:0 poslali rozhodčí dál Lucky soupeřku verdiktem 2:3 na praporky,“ uvedl trenér TJ Karate České Budějovice a asistent reprezentace Miroslav Hýsek.

Mezi muži debutoval na mistrovství Evropy Marek Řeřicha a i on skončil ve druhém kole. Po vítězství nad Albáncem 3:2 prohrál se závodníkem z Bulharska 0:6. Veronika Halodová absolvovala na turnaji celkem 4 zápasy s bilancí dvou proher i výher. Halodová nejprve porazila reprezentantky Řecka a Kosova, ale následně nestačila na Italku 0:3. „V repasáži pak Verča prohrála s Makedonkou a obsadila 7. místo,“ dodal trenér.

Posledním želízkem v ohni zůstala Adriana Crhonková, která za rok 2016 získala cenu pro nejlepší karatistku oddílu. A své kvality potvrdila i při debutu na seniorském mistrovství Evropy. „Postupně porazila reprezentantky Ázerbájdžánu, Běloruska a Maďarska. Tím se dostala až do semifinále, kde bohužel prohrála s Němkou 1:5. V souboji o bronz pak Adriana dobře bojovala po taktické stránce, ale asi 20 sekund před koncem inkasovala kop, na který nedokázala zareagovat. Na turnaji skončila na skvělém 5. místě,“ řekl dále Hýsek.

Uplynulé mistrovství Evropy bylo teprve mým druhým šampionátem v kategorii seniorů. Mým cílem bylo hlavně nasbírat zkušenosti. Nakonec jsem se dostala až do semifinále, kde jsem podlehla německé závodnici a v následném souboji o bronz proti Betti Plank z Rakouska se mi nepodařilo zabodovat a prohrála jsem 0:3. Velkou roli v posledním souboji hrály větší zkušenosti mé soupeřky,“ zhodnotila Crhonková svoje působení na evropském šampionátu.

Autoři | Foto Jaromír Musil, czechkarate.cz

Štítky Evropa, karate, bronzová medaile, mistrovství Evropy, České Budějovice, Turecko, Rakousko, Řecko, Bulharsko, Ázerbájdžán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá budějcká karatistka Crhonková vybojovala na mistrovství Evropy páté místo  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.