Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor oslaví postup do extraligy, pokud…

Jaké jsou varianty posledních dvou kol hokejové baráže o extraligu, ve které ČEZ Motor České Budějovice bojuje s Energií Karlovy Vary, Dynamem Pardubice a Duklou Jihlava o postup do nejvyšší soutěže? Variant je hodně a stručný přehled nejpravděpodobnějších výsledků přinášíme v článku z pohledu budějckého klubu.

Do konce baráže zbývají dva zápasy a ve hře je tak pro každý klub 6 bodů. Aby měl Motor jistotu postupu a nemusel se ohlížet na ostatní výsledky, potřebuje dnes porazit Pardubice a v neděli uspět i v Karlových Varech.

Varianty postupu ČEZ Motor České Budějovice do extraligy:

1. Motor porazí Pardubice za tři nebo dva body

Ideální scénář je, že Motor porazí dnes Pardubice a v neděli Vary za tři body. V tom případě se nemusí ohlížet na ostatní výsledky a slaví postup. Pokud Motor porazí Pardubice (za tři body), bude v neděli hrát ve Varech bez ohledu na další výsledky o postup a bude ho mít „na svých hokejkách“. V případě výhry za dva body bude muset Motor vyhrát v neděli za tři body.

2. Motor prohraje s Pardubicemi v prodloužení nebo na nájezdy

Pokud Motor dnes prohraje a získá alespoň bod, zůstane ve hře o postup, ale bude muset doufat v zaváhání Pardubic v dalším kole s Jihlavou a zároveň bude muset vyhrát za tři body na ledě Varů, se kterými má lepší vzájemnou bilanci.

3. Motor prohraje s Pardubicemi v základní hrací době

Pokud Motor prohraje s Pardubicemi v základní hrací době, ztrácí šanci na postup, protože bude mít na druhé místo nedostižnou ztrátu čtyř bodů. O postup by byl velký boj a záleželo by na okolnostech dalších výsledků. Pardubice totiž mají s Vary vzájemnou bilanci zápasů 2:2.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, HC Dukla Jihlava, Omroepvereniging VARA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor oslaví postup do extraligy, pokud…  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.