Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Ortel a Aleš Brichta, Mig 21, Znouzectnost i kapely Arallu a Naurrakar

Připravte se na dechberoucí řádku koncertů, kdy kromě výše jmenovaných zahrají taky Ovoce a Náhodný Výběr, Victor Smolski nebo čtveřice kapel v rámci festivalu VyOsení.

Pátek 21. dubna

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli naším kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Country ples – Slavie – 18:00
Country ples s kapelami Vodáci, The Giant Mountains Band, Patrola a Bryčka. Pořádající taneční klub Blueberry slaví 25 let činnosti. Čeká vás skvělá hudba, tanec, tombola.

Ortel, Aleš Brichta + Project, Spanilá jízda – DK Metropol – 18:00
Tři koncerty špičkových českých rockových kapel během jednoho večera. Jediné koncertní vystoupení skupiny Ortel a Aleše Brichty v Českých Budějovicích.

Kapela Tak či Tak – Kavárna Matice – 19:00
Přijďte si poslechnout koncert kapely Tak či Tak, která hraje převážně folk a bluegrass.

Live České Budějovice s Alike, Limbo Planet, Save the Emotion – mcFabrika – 19:00
Přijďte si užít trojkoncert kapel Alike, Limbo Planet a Save the Emotion.

Večery S – Láďa Latka Trio, Tandem Pelán&Prušák, Gaia – Divadlo U Kapličky – 19:00
Čtvrtý letošní koncert bude patřit trojici účinkujících: Láďa Latka Trio, Tandem Pelán&Prušák, Gaia.

Dobrý? Výborný! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Čerstvý bakalář Ludvík Výborný, jehož studijním zájmem je obskurní estetika muzikálových produkcí, se rozhodne odpovědět na inzerát hledající doučujícího pro dvě dospívající dcery. Ocitne se tak v domě rodiny Potměšilových. Jestliže málokdy se něco odehrává tak, jak jsme si to vysnili, tentokrát se děj řítí směrem, o němž se Ludvíkovi ani nesnilo.

Cirkus by JP – Restaurace Gerbera – Budvar Arena – 20:00
Do Českých Budějovic přijíždí Cirkus se svojí velkolepou show, ohromujícími efekty a dech beroucí atmosférou. Těšit se můžete na proslulé skokany do výšky Matamar, klauna Maneneho, krotitele rozzuřených beatů Angry Beats, známé plzeňské komedianty Wavehookers a spousta další parády. Afterpárty proběhne v klubu K2.

Trio Traktůrek – Kavárna Malá scéna – 20:00
Akustický candrbál s live přenosem. Nenechte si to ujít.

Blakkwood Blakkout tour – River music club – 21:00
Protože zářijový koncert Blakkwoodu měl velký úspěch, pozvali jsme celý Blakkwood znova a tentokrát v kompletní sestavě. Můžete se těšit na: Renne Dang, Fosco Alma, LD, Jay Diesel, Sharlota, Refew, Protiva, Lucas Blakk jako DJ. Support: Poly.

Mig 21 – Klub Slavie – 21:00
Mig 21 je česká popová hudební skupina, jejímiž členy jsou Jiří Macháček (zpěv), Pavel Hrdlička (trubka, klávesy), Jan Hladík (bicí), Tomáš Polák (kytara) a Adam Stivín (baskytara). Vznikla roku 1998 a své první album nazvané Snadné je žít vydala po třech letech (2001).

Znouzectnost + Akia B.A. – K2 – 21:00
Znouzectnost se chystá do K2! Jako host zahraje dnes již legendární kapela Akia B.A.

Sobota 22. dubna

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00, 15:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmokneme. Přijďte se radovat i z mála!

Hrobka s vyhlídkou – SUD – 18:00
Decentně záhrobní komedie z jednoho obzvlášť ponurého domu.

Kočičí bál 2017 – Klub Slavie – 19:00
Je tady 4. ročník Kočičího bálu – charitativní akce na podporu organizace Kočky České Budějovice, z. s., kdy veškerý výtěžek putuje na opuštěné kočky. Je pro vás připravena kapela G-Club, neuvěřitelné představení, výhry a obří tombola.

Nuclear Desert Tour 2017 – České Budějovice – Velbloud Music Bar – 19:00
Barbarská horda a přeživší nukleární války – Arallu a Naurrakar na společném turné.

Ovoce (ex-zakázanÝ) + Náhodný Výběr – River music club – 19:00
Kapela Ovoce (ex-zakázanÝ, ex-ukradenÝ) je na scéně již 12 let, odehrála přes 800 koncertů, hrála na všech velkých festivalech v ČR, natočila šest studiových alb. Kapela Náhodný Výběr vystupuje od roku 2014. V tomto roce vydala své debutové album Napadla mě melodie, ke kterému byly natočeny dva videoklipy na písně Romantička a Je to jenom hra.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Premiéra. Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

VyOsení – mcFabrika – 19:30
Souhlasíte, že by hudba neměla být poutána smlouvami s autorskými svazy, ale že autor by s ní měl nakládat svobodně dle svého uvážení, aniž by z jeho produkce plynuly peníze zkostnatělým institucím, jakou je například OSA? Přijeďte podpořit myšlenku svobodné tvorby na festival VyOsení! Zahrají Riverside Project, Gnosta G, Don Key a Gin.

Victor Smolski, Blamage, Procrastination – K2 – 20:00
Pozvání do Budějc opět přijal Victor Smolski (Almanac, ex-Rage ), takže vás čeká velká show. Večírek otevřou Procrastination, což bude také pěkná zabijačka, dále pak mají setík kluci z Blamage, následně to do vás pustí Victor a v závěru si s Victorem zahraje dohromady pár songů opět Blamage.

Reggae Nite / Urban Robot, MC Zachy – Komiks klub – 21:00
Mic-key Dreadalist (MC/producent) a Raazyph (DJ/producent) jsou Urban Robot. Support DJs: Boldrik, Ladia Rasta + Flint.

Pondělí 24. dubna

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 10:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Slam Poetry Vol.3 – Stage club & restaurant
Exhibiční bitva v autorské poezii a improvizaci naživo.

Čarodky pártočka – Studentský klub Kampa – 20:00
Pojďte oslavit čarodky v předstihu pořádnou pártoškou a nahodit na sebe čarodějnický převlek. V průběhu večera se můžete těšit i na soutěž o nejlepší čarodějnici/čaroděje (oblek). Hraje: DJ Mistrgal.

Autoři | Foto archiv kapely

Štítky hudební skupina, koncert, České Budějovice, Victor Smolski, Aleš Brichta, divadlo, festival, Mig 21, Metzlův dům, Don Juan, Jihočeské divadlo, Gaia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Ortel a Aleš Brichta, Mig 21, Znouzectnost i kapely Arallu a Naurrakar  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.