Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Žraločí polévka s kokosovým mlékem, velbloudí kebab... Bosch Fresh Festival bude jihočeskou Mekkou gurmánů

Považujete sami sebe za gurmány? Nespokojíte se jen se smažákem? Máte někdy chuť třeba na pavouka? V tom případě vezměte do ruky kalendář a zaškrtněte si termín 6. až 7. května. Na Výstavišti České Budějovice se uskuteční Bosch Fresh Festival, který bude určen právě vám - lidem, pro které není jídlo jen nutnou součástí života, ale radostí a vášní.

„Zaměřujeme se na kvalitní gastronomii,“ říká pořadatel festival Petr Jirásek a doplňuje, že se na festivalu budou prezentovat skutečně top restaurace, které budou zároveň svým degustačním menu soutěžit o jihočeskou restauraci roku.

Pro návštěvníky bude zajisté přitažlivá zážitková gastronomie. „Vypíchnu extrémní catering. Lidé se budou moci těšit na speciality, jako je žraločí polévka s kokosovým mlékem, tacos s krokodýlem,  velbloudí kebab a další delikatesy,“ vyjmenovává Petr Jirásek.  Kdo rád objevuje skutečnou exotiku, může se pustit i do degustačního menu složeného z hmyzu. „Bude možné ochutnat brouky, pavouky a podobně,“ dodává pořadatel.

Jak ale bylo řečeno, festival není jen o extrémech, ale obecně o kvalitní gastronomii. Chybět nebude ani dobré pití! Svá piva doveze jedenáct pivovarů a minipivovarů a v nabídce bude také kvalitní víno. Představí se i několik vinařství a vinoték.

Součástí bude také doprovodný program. V areálu budou hned čtyři pódia, na kterých se budou odehrávat živá show známých kuchařů. Hlavní bude Bosch cooking stage, ale pořadatelé upozorňují i na Bosch workshop stage, na které bude připraveno pět vybavených kuchyní. V těch se vyřádí i čtyři vybraní šťastlivci, kteří spojí síly s kuchařskými hvězdami, například Zdeňkem Pohlreichem. „Nenajdete jiný festival, kde by lidé měli tak blízko k špičkovým kuchařům či známým tvářím,“ upozorňuje Sandra Parmová, která bude Bosch workshop stage uvádět.

Zmíněný Zdeněk Pohlreich zmiňuje, že má festival neustále rostoucí tendenci. On sám si svou účast užívá. „Vaření na stagi je strašná zábava, pro mě je to příjemná změna od toho, co dělám každý den,“ říká a srovnává tato vystoupení s koncerty stejně starých muzikantů, kteří si najednou uvědomí, že není úplně ono jen sedět v nahrávacím studiu. Že je třeba vylézt na pódium a ukázat lidem, co umí. „Festivaly mám rád, mám pocit, že všeobecně zvyšují povědomí o gastronomii, zájem o tu věc, zlepšují celkovou úroveň,“ dodává.

Zdeněk Pohlreich také dodal, že ačkoliv má pověst člověka, který říká, že je všechno špatně, je přesvědčený o tom, že na tom tuzemská gastronomie bídně není. Že jsou tady restaurace a kuchaři, kteří by mohli obstát kdekoliv ve světě. „Česká gastronomie je pro své konzumenty cenově velice příznivě naladěná, tak než doženeme svět, pojďme si to užít na plné pecky,“ vyzývá.

Bosch Fresh Festival se v Českých Budějovicích uskuteční poprvé, avšak v republice má už delší historii. Šest let se koná v Plzni, ale navštívit jste ho mohli i v Praze, Pardubicích či Brně. Vloni festival přilákal zhruba 100 tisíc gurmánů.

Jednodenní vstupné je 100 korun. Každý návštěvník, který si lístek zakoupí v předprodeji, dostane dárek v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell. V sobotu se akce uskuteční od 10 do 20 hodin, druhý den skončí už v 17 hodin.

Soutěž o voucher na Bosch workshop stage – vaření s Marcelem Ihnačákem (7. 5. – 14:30)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář/čtenářka vyhrát voucher na workshop – vaření s Marcelem Ihnačákem - při Bosch Fresh Festivalu v Českých Budějovicích. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do pátku 21. dubna do 12. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.   

SOUTĚŽ SKONČILA!

Na Bosch Fresh Festivalu v Českých Budějovicích budou čtyři pódia. Správně byla odpověď B. Voucher na workshop – vaření s Marcelem Ihnačákem vyhrál Petr Bobek. Blahopřejeme! 

Štítky Robert Bosch GmbH, soutěž, festival, gastronomie, České Budějovice, restaurace, Mekka, Zdeněk Pohlreich, polévka, kebab, kokosové mléko, vaření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Žraločí polévka s kokosovým mlékem, velbloudí kebab... Bosch Fresh Festival bude jihočeskou Mekkou gurmánů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.