Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V baráži bude Motoru fandit i Černá věž

Motoru dnes začíná klíčová fáze sezóny. Nejinak to cítí i fanoušci, kteří v pondělí otevírali na náměstí novou hospodu věnovanou oblíbenému klubu. „Všichni se hrozně těšíme, až to dnes vypukne. Nemůžeme se dočkat. Snad to dobře dopadne,“ říká jeden z členů Motorfans Jan „Žíža“ Žižka.

Před dvěma lety oblékli fanoušci do motoráckého dresu Samsona. Letos bude pro změnu hokejistům fandit Černá věž. „Před dvěma lety jsme tu měli akci se Samsonem, a tak jsme i letos přemýšleli, jak bychom mohli ještě jinak město vyzdobit. Chtěli jsme nový nápad, a jelikož je Černá věž jednou z našich hlavních dominant, tak jsme si řekli, že bylo hezké vyzdobit právě ji,“ doplňuje Žíža.

O tom, že tato akce přinese Motoru štěstí, Jan Žižka nepochybuje. „Jsme o tom přesvědčeni.“ Samotná podpora budějcké dominanty ale nebude stačit. Bude třeba i pomoc fanoušků. „Dnes vyrážíme do Pardubic a doufám, že kluky doženeme k prvním bodům,“ doplňuje,

Vzhledem k pondělní otevírače hospody a dlouhé cestě autobusem by se mohlo stát, že někteří fanoušci budou při příjezdu do Pardubic lehce pod parou a nemuseli by tak být na stadion vpuštěni. „Tohle máme také ošéfované. Nechceme nic nechat náhodě. Hodně by nás mrzelo, kdyby někdo zůstal před vstupem, takže jsme se domluvili, že minimálně po cestě tam vůbec pít nebudeme. Máme nakoupené nealkoholické šáňo, takže bude sranda,“ s úsměvem zakončuje Žíža.

Fanouškovskou iniciativu vítá i primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. „Líbí se mi to. Alespoň ti, kteří se tolik nezaobírají hokejem, vidí, že se něco děje. Budějcký hokej patří dlouhodobě v lize k nejlepším a věříme, že se jim letos podaří postoupit. Zatím se to vždy těsně před cílem nepodařilo, ale letos myslím, že mají hokejisté dobře našlápnuto. Věřím, že zůstanou pevní jako ta Černá věž a projdou do Extraligy,“ říká Svoboda.

Pro primátora bude mít první zápas baráže speciální náboj. „Samozřejmě budu sledovat. Já jsem se v Pardubicích narodil, takže to pro mě bude trochu speciální. Rozpolcen ale nebudu. Jednoznačně budu fandit Motoru,“ uzavírá.

Štítky Černá věž, Pardubice, Jiří Svoboda, baráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V baráži bude Motoru fandit i Černá věž  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.