Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor vyřadil zubry ve čtyřech zápasech. Na soupeře čeká

Motor měl do čtvrtého čtvrtfinálového utkání jasný úkol – ukončit sérii. Ve čtvrtek vyválčil na horkém přerovském ledě hubené vítězství 1:0 a bylo jasné, že ani další zápas nebude procházkou růžovým sadem.

Hned v první minutě se ve vyložené příležitosti po Chmelířově střele ocitl Kovařík, ale skákavý puk promáchl a Kváča tak mohl zůstat v klidu. Brzy poté měli domácí první přesilovou hru po vyloučení Nováka, ale nedokázali z ní nic kloudného vymyslet. Naopak Novák se po návratu z trestné lavice dostal do dobré šance, ale Klimeš byl připraven. Motor si první přesilovku vyzkoušel v šesté minutě, když se provinil Zbořil, hostům ale výhoda dlouho nevydržela, protože záhy byl vyloučen Čermák za vysokou hůl. Situace se následně obrátila proti Jihočechů, když byl vyloučen Mucha a Motor šel do tří. I přes to se ale do skvělé příležitosti dostal Filip Novák, který ale sám před Klimešem neuspěl.

Skóre zápasu nakonec otevřeli hosté, když se těsně před Klimešem k puku dostal Luboš Rob, který přerovského gólmana v pádu překonal. Po vstřeleném gólu přebral Motor iniciativu a Přerov se musel bránit. Brzy se ale oklepal a v dobré pozici se po Pšurného přihrávce ocitl opět Kovařík, skóre se ale neměnilo. Na druhé straně se snažil obkroužit branku Pajič, ale ani on úspěch neslavil. Poté následovala pasáž hry bez výraznějších šancí, oba týmy si dávaly velký pozor v obranné fázi. Šanci na vyrovnání měl v závěru první části Malina, ale přestřelil. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro favorizovaný Motor.

Hned z kraje druhé části nebezpečně zahrozil Chmelíř, ale Kváča jeho pokus sice s problémy, ale lapil. I nadále vystrkoval Přerov řůžky, ale ani Matouš Kratochvíl si na Kváču nepřišel. První nebezpečnější střelu vyslal na Klimeše Šulek, který přerovského brankáře trefil do masky. Situace se začala vyostřovat v 25. minutě, kdy před Klimešem vznikla mela, kvůli které byli vyloučeni Vak s Bergerem. Při hře 4 na 4 střílel Chmelíř, ale ani on si na Kváču nepřišel. I nadále se jiskřilo. Po další mele před Klimešem dokonce Heřman vypálil jednomu z protihráčů pěstí. Ještě ke konci druhé části se  po úniku trefil Miloslav Čermák a Motor měl postup na  dosah.

Poslední část začali lépe domácí, ale ani Pšurný, ani Sýkora úspěch neslavili. Nebezpečně zakončoval Ižacký, ale stopku mu vystavil Kváčův beton. Za Motor hrozil Škoda, ale ani jeden z jeho pokusů úspěšný nebyl. Podobně si se svou střelou vedl i Fillman. I přes všechny snahy hostů měli herně navrch spíše Přerovští. Budějcká obrana byla ale velmi pozorná. V další skvělé šanci se opět ocitl Ižacký, který se prosmýkl až před Kváču, ale nepodařilo se mu najít skulinku mezi betony.

Šance zubrů na prodloužení série se zúžili, když byl v 56. minutě vyloučen Lubomír Kovařík za sekání. I přes to v oslabení vyslal na Kváču dobrou střelu Sikora, ale Kváča byl připraven. Naděje domácích ale stále žily. V 58. minutě byl vyloučen Škoda a bylo tak zaděláno na drama. Zubři to navíc zkusili bez brankáře, ale ani tento zoufalý krok nevyšel – naopak Motor ještě přidal jeden gól, když se do odkryté klece trefil Rok Pajič. Jihočeši tak prošli do semifinále, kde se pravděpodobně střetnou s pražskou Slavií. Jihlava však zatím nepřidala čtvrtou výhru v sérii proti Frýdku-Místku nepřidala a postup tak bude muset potvrdit v dalším zápase.

HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor České Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Rob (Dostálek, Čermák), 40. Čermák (Novák, Vak), 60. Pajič (Vak). Rozhodčí: Kopeček, Trombík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. Konečný stav série: 0:4. Diváci: 2862

Přerov:  Klimeš (Horčička) – Ferenc, M. Novotný, Malina, Chmelíř, Pala, L. Vágner, Zbořil – Sikora, T. Sýkora, Goiš – Kovařík, Pšurný, Milan Procházka – M. Kratochvíl, Berger, Ižacký – Petelin, F. Dvořák, Š. Kratochvíl.

České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák, Rob, Dostálek – Fronk, Vlček, Heřman – Šulek, Škoda, Babka – Hřebejk, Vak, Pajič.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Filip Novák, Miloslav Čermák, HC Zubr Přerov, Rok Pajič, HC Škoda Plzeň, Luboš Rob, HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vyřadil zubry ve čtyřech zápasech. Na soupeře čeká  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.