Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dorosty Dynama vstoupily do přípravy na jaro

V pondělí 9. ledna znovu ožilo Sportovní centrum mládeže na Složišti. Do zimního přípravného období vstoupila všechna tři dorostenecká družstva českobudějovického Dynama, kategorie U19, U17 a U16. Trenérů Pavola Švantnera, Jaromíra Plocka a Marcela Tomáška jsme se zeptali, co čeká jejich svěřence během zimní přípravy a s jakými plány půjdou do jarní odvetné části. 

SK Dynamo České Budějovice U19

Devatenáctka Dynama skončila po první polovině 1. dorostenecké ligy na 14. místě se ziskem 22 bodů. „Cíl pro jaro je jasný, co nejrychleji se vyhnout barážovým a sestupovým umístěním a hrát fotbal, který kluky posune dál,“ hlásil hlavní úkol týmu šéftrenér SCM a trenér U19 Pavol Švantner, který má u A-týmu na starosti brankáře.

„Do přípravy se zapojí stávající kádr doplněný o čtyři nové hráče, kteří přijdou na testy a pokusí se prosadit do kádru pro jarní část,“ uvedl k možným posilám. „Příprava bude náročná a věřím, že se dobře připravíme na jarní část ligy a kluci si svými výkony řeknou o místo v mládežnických reprezentacích a potažmo zaujmou trenéry A-týmu. To je další, dlouhodobý cíl, vychovávat hráče pro A-tým, aby se v budoucnu mladí hráči prosazovali i v týmu dospělých,“ řekl k hlavnímu poslání staršího dorostu.

Od 9. do 22. ledna se budou fotbalisté devatenáctky připravovat na Složišti, využívat Fitness Pouzar (spinning) a posilovnu Performance Power Center se speciálními cviky na komplexní posilování. Od 23. do 27. ledna odjedou na soustředění do Prachatic s využitím hřiště s umělou travou, haly ve sportovním areálu a plaveckého bazénu k regeneraci. Po příjezdu budou trénovat na Složišti a sehrají další přípravná utkání. V jednání je ještě jedno utkání s divizním soupeřem nebo rakouským týmem stejné úrovně.

Přípravná utkání kategorie U19

15. ledna: Vysočina Jihlava (dvojutkání od 11 a 13 hodin, Jihlava),
21. ledna: FC Písek komb. (13:00, SCM Složiště),
28. ledna: SK Jankov (11:00, SCM Složiště),
4. února: Akademie Linec - Dynamo ČB (11:00, Linec),
12. února: 1.FK Příbram (11:00, Příbram),
18. února: generálka (soupeř v jednání, rakouský soupeř odřekl),
25. února: 18. kolo – Slavia Praha (Praha/Horní Počernice).

SK Dynamo České Budějovice U17

Družstvo kategorie U17 zahájí zimní přípravu pod novým trenérem. Jiřího Vlčka vystřídal Jaromír Plocek přecházející z juniorky. Asistentem zůstal Petr Kadlec, vedoucím mužstva je Tomáš Ardamica. Sedmnáctka má po nepovedeném podzimu co napravovat, neboť skončila s 12 body předposlední. „Hráči dostali přes dovolenou individuální plány, aby přišli malinko připraveni na zátěž, která je čeká. Je to model přípravy o dovolené, stejný mají profihráči a tím chceme učit naše fotbalisty poznávat své tělo a sám se také připravit na zátěž,“ poznamenal Plocek, že ani o volnu jeho noví svěřenci nezaháleli.

Mužstvo se bude připravovat v domácích podmínkách tréninkového centra mládeže na Složišti, kde má k dispozici vše, co potřebuje. Zimní soustředění absolvuje v Třeboni od 13. do 17. února. „Máme naplánovaná velmi zajímavá utkání v rámci Memoriálu Vl. Marečka a další přípravné zápasy, které prověří také naše nové hráče, kteří k nám jdou na zkoušku z okolních fotbalových klubů. Tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich uvolnění,“ ocenil Plocek, který na první tréninku přivítal pětici nových hráčů – Jana Mrázka (Sokol Sezimovo Ústí), Davida Vávru a Daniela Kortiše (oba Malše Roudné), Jan Bartoše (FC Písek) a Samuela Havla (Lokomotiva České Budějovice).

„Cíl pro jaro je jasný, co nejrychleji se vyhnout barážovým a sestupovým umístěním a hrát fotbal, který kluky posune dál. Dále budeme apelovat na naše hráče, aby na sobě pracovali a měli své cíle hrát co nejvyšší soutěž a tím se dostat do naší U19 a následně do seniorského týmu. Chceme s kolegou navodit takovou atmosféru, aby kluky fotbal bavil a těšili se na každý trénink a utkání. Protože je to pořád jen sport a fotbal a ten vás musí bavit,“ představil plány trenér Plocek.

Přípravná utkání kategorie U17

22. ledna: Viktoria Plzeň (14:00, Plzeň, Memoriál Vlastislava Marečka),
26. ledna: Sparta Praha (11:00, Praha, Memoriál Vlastislava Marečka),
11. února: Zbrojovka Brno (12:00, Brno, Memoriál Vlastislava Marečka),
12. února: Meteor Praha (11:00, Složiště, Memoriál Vlastislava Marečka),
18. února: 1.FC Slovácko (15:00, Složiště, Memoriál Vlastislava Marečka),
25. února: FC Písek (10:00, Složiště),
4. března: Vysočina Jihlava (čas bude upřesněn, Jihlava),
12. března: Slavoj Vyšehrad (čas bude upřesněn, Složiště),
19. března: 15. kolo – Sparta Praha (Složiště).

SK Dynamo České Budějovice U16

Šestnáctka Dynama stráví zimu na jedenáctém místě s náskokem pouhých dvou bodů na poslední Liberec. O sestup se v této soutěži mladšího dorostu nehraje. Svěřenci trenérů Marcela Tomáška a Tomáše Ardamici se většinou budou připravovat na Složišti, čeká je fittnes Performance Power Center pod dohledem kondičního trenéra a začátkem února vyrazí na týdenní soustředění do Třeboně, kde veškeré tréninkové dávky budou probíhat třikrát denně s rehabilitací v lázních Aurora.

Ke stávajícímu kádru se připojí na zkoušku David Šestauber (Roudné) a Václav Wimmer (Soběslav). „O dalších případných adeptech se stále jedná a uvidíme, jestli rozšíří naše řady,“ řekl trenér Marcel Tomášek. „Naším cílem je usnadnit přechod z žákovského fotbalu do dorosteneckého. Chceme zvýšit náročnost a kvalitu na jedince, aby se dále prosazovali a byli mentálně silnější. Někomu to trvá pomaleji, ale chceme je připravit, aby mohli poté poskočit do elitního dorosteneckého týmu a potažmo ještě dále do mužské kategorie,“ znělo přání Marcela Tomáška.

V přípravném období odehraje U16 samé těžké zápasy s kvalitními soupeři z české i moravské špičky mládežnického fotbalu. Po postupu do semifinálové části Memoriálu Vlastislava Marečka se postupně střetne s Viktorií Plzeň, Spartou Praha, Slováckem a Zbrojovkou Brno. Na konci zimní přípravy sehraje ještě utkání s Vysočinou Jihlava a generálka proběhne na domácím hřišti se Slavojem Vyšehrad.

Přípravná utkání kategorie U16

22. ledna: Viktoria Plzeň (Plzeň, Memoriál Vlastislava Marečka),
26. ledna: Sparta Praha (Praha, Memoriál Vlastislava Marečka),
4. února: Akademie Linec (Linec),
11. února: Zbrojovka Brno (Brno, Memoriál Vlastislava Marečka),
12. února: Meteor Praha (Složiště, Memoriál Vlastislava Marečka),
18. února: 1.FC Slovácko (Složiště, Memoriál Vlastislava Marečka),
25. února: FC Písek (Složiště),
4. března: Vysočina Jihlava (Jihlava),
12. března: Slavoj Vyšehrad (Složiště),
19. března: 15. kolo – Sparta Praha (Složiště).

Autoři | Foto Ján Honza

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Vlastislav Mareček, AC Sparta Praha, jaro, Jaromír Plocek, FC Vysočina Jihlava, trenér, fotbal, Pavol Švantner, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dorosty Dynama vstoupily do přípravy na jaro  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.