Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Školáci v Dřítni mají nové počítače

Školní časopis včetně jeho bulvární rubriky vzniká na Základní škole v Dřítni na zbrusu nových počítačích. Jde ale jen o vrchol ledovce. Zvlášť starší žáci na nich zvládají i základní grafické programy nebo jednodušší programování. S vybavením nové počítačové učebny pomohla škole Nadace ČEZ.

Na monitorech dvaceti nových počítačů se v různých obměnách objevují pozvánky na jednu z významných školních akcí. Nejlepší návrh půjde následně do tisku. Prostředí je ale nezvyklé. Nejde o grafické studio, ale školní učebnu. A s počítači nepracují profesionálové, ale žáci školy. „Původní počítače byly hodně zastaralé, měly operační systém, který výrobce už přestal podporovat, takže de facto přestaly fungovat. Nové jsou samozřejmě o něčem úplně jiném,“ říká učitel výpočetní techniky Vladimír Zibura.

Na vybavení nové počítačové učebny přispěla částkou 200 tisíc korun Nadace ČEZ. Škole už přitom v minulosti pomohla s výtahem. „Dříteň patří mezi obce v těsném sousedství Temelína, takže ji podporujeme dlouhodobě a systémově. A mám obrovskou radost, že se škola rozvíjí ve všech ohledech,“ vysvětlil důvod podpory Petr Šuleř z Jaderné elektrárny Temelín.

Při slavnostním otevření počítačové učebny to potvrdil i starosta Josef Kudrle, podle kterého patří právě školství mezi oblasti, na které obec se společností ČEZ spolupracuje nejintenzivněji. „Není to jen výtah a učebna. Máme novou krásnou školku a dokončujeme přístavbu školy. Co se týká obcí, myslím, že jsme opravdu na špičce,“ hodnotí starosta.

Nová učebna je už v provozu, přístavbu školy chce obec zprovoznit do konce roku.

 

Štítky počítač, Dříteň, učebna, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci v Dřítni mají nové počítače  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.