Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor po boji bere dva body z ledu Benátek nad Jizerou

Další těžké utkání mají za sebou českobudějovičtí hokejisté. Ti vyjeli na led Benátek, kde působí hned několik hráčů, kteří hráli i za jihočeský celek. Po první třetině sice hosté prohrávali, ale nakonec se v poslední minutě druhé části podařilo vyrovnat. Bod navíc přisoudil Motoru v prodloužení Čermák. České Budějovice nakonec zvítězily 3:2.

Hned první větší šance utkání přinesla branku. Po vyhraném vhazování se na brankovišti domácích nejlépe zorientoval Lukáš Květoň a poslal Motor do vedení. Pár sekund na to vedli Českobudějovičtí o dvě branky, ale dorážka přišla až po odpískání a gól tak nemohl být uznán. Ve třinácté minutě mířil na Novotného Nouza, ten se trefil mezi betony, ale puk nakonec nezamířil mezi tři tyče. Vyrovnat mohli Benátky po Mikyskově dorážce, ale ta rozezvonila tyč. Vyrovnat se tak podařilo až při dvojnásobné přesilové hře. Pohlednou akci zakončil Jan Víšek. V pokračující stále dvojnásobné přesilovce skórovaly Benátky podruhé. Mimo Gábův dosah vystřelil Jan Plodek.

I ve druhé části pokračoval pohledný hokej s velkým množstvím šancí. Bittner byl sám před Gábou, ale úspěšnější byl hostující gólman. Tentýž hráč byl v obrovské příležitosti i po půl hodině hry, ale opět si na Gábu nepřišel. ČEZ Motor tak dokázal v poslední minutě vyrovnat. Čermák se zjevil před Novotným, neuspěl, ale z dorážky už se radoval Michal Chovan.

V úvodu poslední dvacetiminutovky se mohli Středočeši opět dostat do vedení. Jenže již jednou skórující Víšek si na Gábu nepřišel a skóre se neměnilo. V dalším průběhu třetí třetiny se hrál vyrovnaný hokej. Výsledek mohl na stranu svého týmu překlopit dobře hrající Čermák, ale v dobré pozici minul. Pět minut před koncem byl v další příležitosti Květoň, jenže Novotný máchl lapačkou a puk za svá záda nepustil.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm měl první šanci po dvaceti sekundách domácí Dlouhý, ale tvrdou ranou z levého kruhu minul. Bod navíc si tak uzmul Motor. Robovu střelu Novotný ještě vyrazil, ale následnou dorážku dokázal přetavit v gól Miloslav Čermák. Po vítězství 3:2 v prodloužení tak slaví Jihočeši dva body a pátou výhru v řadě.

Další utkání WSM ligy je na programu už ve středu 16. listopadu, kdy Motor přivítá od 17:30 Havířov.

HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor České Budějovice 2:3pr. (2:1, 0:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Víšek (Mikyska, Plodek), 17. Plodek (Víšek, Kolmann) – 6. Květoň (Šulek, Pajič), 40. Chovan (Čermák, Pavlin), 62. Čermák (Rob, Pýcha). Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. Diváci: 325. Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Klouček.

HC Benátky nad Jizerou: Novotný (Hosnedl) – Pyrochta, Kočí, Mikliš, Holub, Kolmann, Husa, Havlín – Dlouhý, Plodek, Hrníčko – Chlapík, Mikyska, Víšek – Bittner, Prokeš, Volf – Ďurač, Svoboda, Havel.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Žovinec, Suchánek, Pýcha, Pavlin, Zíb, Vráblík, Mazanec – Čermák, Rob, Chovan – Heřman, Škoda, Nouza – Květoň, Pajič, Šulek – Doktor, Babka, Kuchejda.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, Miloslav Čermák, Benátky, Jan Víšek, Lukáš Květoň, Jan Plodek, Michal Chovan, HC Škoda Plzeň, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor po boji bere dva body z ledu Benátek nad Jizerou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.