Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po druhé třetině mi bylo soupeře až líto, přiznal Luboš Rob

Byla to oslava hokeje. K 70. výročí otevření Budvar arény odehrál Motor s Prostějovem speciální retro utkání, ve kterém domácí smázli svého soupeře poměrem 9:1. Jedním gólem a asistencí se pod tuto demolici podepsal také Luboš Rob, který tak stále drží pozici nejproduktivnějšího hráče českobudějovického celku.

Jak byste zhodnotil poslední zápas s Prostějovem?
Skvěle se nám povedl začátek, kdy jsme dali čtyři rychlé góly. Soupeři se pak těžko hraje. Nám tam napadalo téměř vše. Škoda jen, že Gábič (David Gába, pozn. aut.) neudržel čisté konto. Ale jinak si myslím, že se nám retro utkání povedlo. Moc povedlo.

Co začátek? Čekali jste vůbec, že vám může vyjít až takhle dobře?
To nebylo ani podle představ. Po pár minutách 4:0, Vláďa Škoda hattrick. To se opravdu pak hraje úplně jinak. Po druhé třetině už mi bylo soupeře i trošku líto. Vím, jaké to je, když je to o tolik gólů a na led se musí jít. Jsem ale rád, že přišlo tolik lidí, a že jsme dali devět gólů. Většinou jsme letos vyhrávali jen o jeden nebo o dva.

Vnímal jste zápas speciálně, když byl retro a před televizními kamerami?
Ani ne. Mě hlavně mrzí, že jsme neviděli zahajovací program. Viděli jsme ho ráno, když se to zkoušelo, ale v té atmosféře to musela být paráda. Je dobře, že se připomíná historie budějckýho hokeje. Hokej tady má velký zvuk. V Jihočeském kraji a hlavně v Budějcích. Tyto zápasy jsou jenom ku prospěchu hokeje v Budějcích.

Dvě věci vás po tomto zápase můžou mrzet. Nevstřelená desátá branka a David Gába neudržel nulu. Je to tak?
Po druhé třetině jsme si řekli, že nulu pro Gábiče udržíme. O desáté brance nepadlo ani slovo. Ta nula nás mrzí. Ale tak už to bývá, že když se vede o tolik, tak tam soupeři něco padne. Je to pro něj škoda.

Čekal jste, že může mít zápas vůbec takový průběh? Přece jenom to byl zápas druhého se čtvrtým.
Prostějov je kvalitní mančaft. U nich se hrálo hrozně špatně. První třetinu jsme u nich hráli fakt špatně. A tady 4:0 po pár minutách. I potom nám všechno vycházelo a soupeřovo sebevědomí je pak fakt dole. Je to potom pro ně hodně těžké.

Vypadá to, že začínáte chytat dobrou formu. Už to nejsou ta ubojovaná vítězství.
Myslím, že v Přerově jsme odehráli nejlepší venkovní utkání. Tam jsme hráli fakt dobře. Takhle bychom měli hrát každé venkovní utkání. Ale říkal jsem si už po Kladně, že nás to nastartuje, že půjdeme zápas od zápasu. Víme, že samozřejmě nebudeme každý zápas vyhrávat o pět šest gólů. Bylo pro nás důležité, že i když jsme nehráli dobře, tak jsme vyhrávali. Teď věřím, že jsme se na tu vlnu dostali, a že si to sedlo. Všechno to směřujeme k našemu cíli, což je play-off a poté baráž.

Jak byste pospal váš gól na začátku druhé třetiny, kdy jste svého soupeře totálně rozebrali?
Říkali jsme s Čermim (Miloslavem Čermákem, pozn. aut.) a Chovim (Michalem Chovanem, pozn. aut.), že jsme se v první třetině nedostali skoro k puku. Že to snad není ani možné. Pak když vyšel ten gól, tak to samozřejmě potěší. Byla to hezká akce a já jsem rád, že jsem prázdnou branku trefil. Už to bylo celkem hodně z úhlu. Ale hezký gól.

Dneska gól a asistence. Jste nejproduktivnějším hráčem týmu. Pamatujete si, že byste měl někdy podobnou sezónu?
Minulou sezonu jsme šňůru asi osmi zápasů, kdy mi to tam fakt padalo. Můj největší problém byl vždycky ten, že třeba jeden zápas jsem odehrál dobře a dva špatně. Když se mi nedařilo, tak jsem to měl v hlavě. Teď cítím podporu trenéra, hodně hraju a vím, že když se mi něco nepovede, tak mě kluci podrží. Kolikrát naše lajna nehraje dobře, ale gól třeba dáme. To vždycky pomůže. Jsem rád, že se mi teď takhle daří, ale hlavně abychom vyhrávali. Musím říct, že mám i dobrou lajnu, která mi naprosto vyhovuje.

Další zápas vás čeká až v sobotu, budete mít nějaké volno?
Jeden den jsme měli volno. Ale už jsme se zase sešli a připravujeme se na sobotní zápas s Litoměřicemi. Musíme vyhrát. Jsme silné mužstvo a doma bychom body sbírat měli. Soupeře bychom neměli k ničemu pouštět a převálcovat je.

V první čtvrtině jste měli problém s útočnou fází. Teď to vypadá, že se s góly opravdu roztrhl pytel.
Je to pravda. My ale doma hlavně strašně málo gólů dostali. My jsme dostali asi dvanáct gólů za stejný počet zápasů. Což je také důležité. Ačkoliv je v obranné fázi občas zmatek, tak ten gól prostě nedostaneme. Většinou dva tři góly dáme, ale ta pohoda nám chyběla. Lajny si sedaly, ale teď už to vypadá dobře. Góly už snad budeme dávat. Přece jenom to hrajeme pro lidi. Výsledky 1:0 nebo 2:1 asi moc nechtějí. Čím víc gólů dáme, tak lidi budou spokojenější. Nějaké zápasy v sezoně sednou jako ten s Prostějovem. Myslím, že soupeři teď vidí, že jsme doma silní, a že oni to k nám jedou spíše zkusit.

Štítky Luboš Rob, 1. SK Prostějov, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, retro, HC Škoda Plzeň, David Gába, České Budějovice, SK Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po druhé třetině mi bylo soupeře až líto, přiznal Luboš Rob  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.