Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Dynamu mě fotbal zase baví, je spokojený Ivo Táborský

V zápase s Prostějovem byl prvním střelcem svého týmu, čímž dal svůj třetí gól ve třech zápasech. Ivo Táborský byl jedním ze strůjců vítězství nad nováčkem Fotbalové národní ligy. Přesto se svým výkonem nebyl úplně spokojený, jelikož několik dalších šancí zahodil. „Myslím, že jsem natolik zkušený útočník, abych podobné šance proměňoval,“ připustil.

Vypadalo to jako snadný zápas. Čekal jste to?

Takhle bych to nechtěl hodnotit. Nebyl to jednoduchý zápas, ale my jsme k tomu dobře přistoupili. Soupeře jsme zatlačili a byla vidět převaha. Bylo vidět i postavení v tabulce a ambice obou týmů. Ale lehký zápas to nebyl. Oni ve druhém poločase ukázali, že fotbal hrát umějí. Jsou to všechno mladí kluci, ale jak už jsem říkal, nechtěl bych to hodnotit jako lehký zápas. Nějakou kvalitu ukázali. Každý jsme nějak začínali.

Byla vaše branka hodně důležitá? Vypadlo to, že jste se potom uklidnili.

Byla hodně důležitá. Vždycky říkáme, že je jedno, kdo ten gól dá, ale hlavně, že tam padne. Já jsem rád, že to tam zapadlo takhle hezky. Trošku jsme se uklidnili a přidali jsme krátce na to druhý gól. Některé situace jsme měli ale dotáhnout do lepšího zakončení a vytáhnout z toho víc.

Mluvíte i o sobě?

Samozřejmě. Od té doby, co jsem tady, tak výkony hodnotím týmově, nehodnotím sebe. Ať už v pozitivním nebo negativním světle. Samozřejmě dneska jsem měl šance i já, které jsem bohužel neproměnil. Zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli. V dalších zápasech třeba tolik šancí mít nebudeme. Nesmí se mi stávat, že toho tolik nedám. Na to jsem dost zkušený útočník, abych takové šance proměňoval.

Vypadá to, že poslední zápasy hrajete s velkou lehkostí. Je to tak?

Od začátku v Dynamu mě to baví, ale asi prvních pět kol se mi nedařilo. Bylo to z mojí strany trápení. Nevím, čím to bylo. Nelámal jsem hůl a hodně mi pomohli kluci, trenéři a vedení. Podrželi mě, říkali mi, ať neplaším. To mi hodně pomohlo. Teď jim to snad nějakým způsobem splácím. Důležité jsou hlavně body, pokud chceme postoupit. Viděli jsme, že Ostrava zaváhala a šli jsme do zápasu s tím, že se jí můžeme přiblížit.

Určitě chcete postoupit do první ligy, ale ke skvělým domácím výkonům by to také chtělo přidat body z venku.

Celý tým chce vyhrávat a postoupit. Uvidíme, jestli to na postup bude stačit. Nahoře jsou dva extrémně silné týmy, které mají stejné ambice. Stejně jako v životě, chceme i tady vyhrávat. Já si chci fotbal užívat a musím říct, že od té doby, co jsem tady, tak mě fotbal zase baví. Abych se vrátil k otázce, tak je pravda, že naposledy ve Vlašimi to byla tragédie. Zas na druhou stranu, v ostatních zápasech, třeba v Ostravě nebo Olomouci, nám chyběl opravdu jenom kousíček, abychom přivezli body. Tam to byla škoda. Oni takové zápasy vyhrávají a to je rozdíl mezi Olomoucí, Ostravou a námi. Pokusíme se to zlomit teď v Pardubicích.

Štítky Ivo Táborský, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, 1. SK Prostějov, Ostrava, SK Sigma Olomouc, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dynamu mě fotbal zase baví, je spokojený Ivo Táborský  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.