Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sportovní hry seniorů Jihočeského kraje odstartují v pondělí

Jednodenní sportovní soutěž seniorů věkové kategorie 60+ se koná v pondělí 19. září. Při akci nejde primárně o sportovní výkony, ale o radost z pohybu a sportovní setkání seniorů, navázání a prohloubení partnerství mezi seniorskými organizacemi. Soutěž pořádají organizace Klub aktiv, Sokolská župa Jihočeská, Krajská rada seniorů a Jihočeská krajská organizace ČUS pro všechny seniory.

Soutěžit budou jak jednotlivci, tak čtyřčlenná družstva. Pro jednotlivce je připravena severská chůze s hůlkami na 400 metrů. V rámci fair play jsou soutěžící rozděleni do věkových kategorií 60 až 64 let, 65 až 69 let a nad 70 let. Vítězové všech kategorií obdrží medaile a diplom. Další sportovní disciplínou složenou z jednotlivců je štafeta na 4 x 100 metrů.

Pro čtyřčlenná družstva je připraveno osm soutěžních disciplín: hod na koš, ruské kuželky, střelba na florbalovou branku, hod kriketovým míčkem, hod míčkem na cíl, lukostřelba a další. Družstva nemusí povinně absolvovat všech osm disciplín. Hodnoceno bude družstvo jako celek. Vítězná družstva obdrží medaile a diplom. Nejstarší soutěžící muž a žena obdrží pohár předsedy Rady seniorů ČR a hejtmana Jihočeského kraje. Pro účast v soutěžích je nutno přihlásit se e-mailem nebo písemně organizátorům na adresu klubaktiv@gmail.com.

Mimo tyto sportovní disciplíny budou pro kohokoliv k dispozici nesoutěžní disciplíny: kriket, šipky, hod kroužkem na kužel, pétanque a další. Dále budou převáděna i elektrokola. Cvičitelka Sokola České Budějovice bude předvádět pro účastníky cvičení na velkých gymbalech. Pro diváky bude zajištěno občerstvení. Prezence účastníků bude probíhat od osm hodin přímo na stadionu a hry budou zahájeny nástupem soutěžících a rozhodčích v devět hodin.

Sportovní hry nabízí seniorům příležitost společného setkání s přáteli, aktivně si zasportovat nebo se dozvědět informace k zdravém životním stylu.

Autoři | Foto Klub Aktiv

Štítky Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hry seniorů Jihočeského kraje odstartují v pondělí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.