Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kancelář primátora hledá významné osobnosti pro udělení vyznamenání

Tak jako každý rok i letos bude primátor Budějc rozdávat medaile za statečnost a zásluhy. Loni vyznamenal celkem devět lidí a nyní bude jeho kancelář přijímat návrhy nové.

Medaile budou uděleny významným osobnostem, které se zasloužily o město České Budějovice v oblasti hospodářství, vědy, techniky, kultury, sportu, výchovy, školství, a osobnostem, jež zachránili život někomu v nesnázích ve složité situaci. V loňském roce získali medaili Za statečnost tři lidé: Roman Jelínek, Petr Špánik a Vendula Matějů a medaily Za zásluhy lidí šest: Jiří Divíšek, Ladislav Havel, Jaroslav Martínek, Karel Roden, Hana Tvrská a Pavel Šporcl. 

V průběhu léta se kancelář primátora obrátí prostřednictvím dopisů na různé instituce, jako například hasičský záchranný sbor, nemocnici, policii, okresní archiv, knihovnu, hospodářskou komoru, biologické centrum AV ČR s výzvou o součinnost,“ uvedl primátor Jiří Svoboda. Pokud ale víte o někom, kdo by si podle vás vyznamenání zasloužil, i váš návrh má šanci. Žádosti bude přijímat kancelář primátora do 15. září.

Štítky primátor, České Budějovice, Ladislav Havel, Karel Roden, Jaroslav Martínek, Pavel Šporcl, Hasičský záchranný sbor, Hospodářská komora, Jiří Svoboda, Akademie věd České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kancelář primátora hledá významné osobnosti pro udělení vyznamenání  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.