Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V ulici u divadla opět pracují bagry. Místním podnikatelům se to nelíbí

Zhruba po roce a půl se do budějcké ulice Doktora Stejskala opět vrátily bagry. Dělníci tady pracují na výkopových pracích pro uložení sítě elektronických komunikací.

Jak upozornila radnice, místní komunikace v ulici Zátkovo nábřeží (v úseku od objektu č.p. 441/3 po ulici Dr. Stejskala), Dr. Stejskala (v úseku ulic Zátkovo nábřeží – Široká) a Široká (v křižovatce ulic Dr. Stejskala – Široká), budou v režimu zvláštního užívání, a to od 17.3. do 31.3.2016. V reálu to podle místních vypadá tak, že ve frekventované ulici Doktora Stejskala, kterou projdou denně stovky lidí, je opět hluk, vysazené dlažební kostky a prach.

„Chápeme, že je potřeba to udělat, ale nechápeme, proč se to tedy neudělalo najednou s tou rekonstrukcí nízkotlakého plynovodu, která se zde dělala někdy v říjnu v roce 2014?“ ptá se majitel jedné z provozoven v ulici Doktora Stejskala. Upozorňuje na to, že se dům, ve kterém má svou provozovnu, prý kvůli bagrům doslova otřásal.

Hluk se nelíbí ani návštěvníkům místních pohostinných zařízení.„Když jdu na oběd, nechci, abych měl výhled na bagry, a to už vůbec nemluvím o hluku. Je to prostě nepříjemné,“ postěžoval si jeden z hostů.

„Výkopové práce v ulici Široká a Dr. Stejskala budou provedeny po částech tak, aby byla po celou dobu zachována průjezdnost. Místo výkopu bude po celou dobu stavby ohrazeno a práce budou prováděny tak, aby bylo co nejméně zhoršováno životní prostředí v okolí žijících občanů,“ informovala mluvčí radnice Jitka Welzlová.

„Byla tady zablokovaná i celá ulice. Přitom na značení opravdu bylo, že zde bude jen zúžení, jak avizovala radnice. Lidi tady mezi tím kličkují, nevím, jak mají ošetřené, aby se nikomu nic nestalo,“ rozčiloval se majitel jedné z provozoven a ukazoval na vysazené dlažební kostky podél jedné strany chodníku.

Inspektorát práce nemá prý žádné informace, že by zde bylo něco v nepořádku.„To je zřejmě nějaká malá stavbička, nevím, o co tam jde.  Shodou okolností jsem byl ale tento týden v divadle, takže jsem se tam šel o přestávce podívat. Jsou tam vyndané kostky, je to ale v komunikaci. Chodci by měli podle mne chodit po chodníku. A v té komunikaci, aby tam nevjelo nějaké auto, nebo cyklista, tak tam byla natažená páska. Víc k tomu bohužel nevím a nevidím to jako, že bychom tam měli nějak zasahovat,“ řekl Václav Kápl ze Státního úřadu inspekce práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu.

Pravdou ale je, že jelikož se jedná o pěší zónu, jsou lidé v této ulici často zvyklí, pohybovat se i mimo chodník. „Chodím si kupovat různé bylinkové čaje do jednoho obchůdku tady v ulici Dr. Stejskala a je opravdu nepříjemné, že je to tady znovu překopané, ale chápu, že je to nutné udělat. Proč se to neudělalo při té předešlé opravě, tomu nerozumím,“ řekla Kamila Petrůjková, která ulicí projížděla s kočárkem.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky bagr, chodník, Inspektorát práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ulici u divadla opět pracují bagry. Místním podnikatelům se to nelíbí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.