Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

MINISERIÁL: Rekonstrukce sportovky přinese divákům větší komfort

Dělníci by se do žádaných stavebních úprav mohli pustit během roku 2017. Nejdříve se musí ukončit a dořešit téma kolem Centra halových sportů. Rekonstrukce počítá i s navýšením světlé výšky stropu.

Stavební úpravy haly, po kterých dlouhodobě volají hlavně volejbalisté z českobudějovického Jihostroje, nezahrnují v dosavadních plánech péči a změny pro management klubu a ani hráče. „Tohle cíl vůbec není. Kvalita a zázemí pro hráče a trenéry není nyní priorita. Gró jsou diváci. Veškeré volné investice se budeme snažit dávat do zlepšení komfortu pro diváky. Jestli vše dobře dopadne, bude mít hala nové osvětlení nebo klimatizaci,“ uvedl prezident klubu Jan Diviš.

ČTĚTE TAKÉ: MINISERIÁL: Střelecký ostrov dostane nový trávník a světelnou tabuli

Budějcká Drbna se na situaci kolem rekonstrukce haly ptala i náměstka primátora Petra Holického: „Nejprve je nutné urychleně právně dořešit ukončení a vypořádání architektonické soutěže na Centrum halových sportů. Bez toho nelze činit žádné kroky v přípravě na modernizaci a rekonstrukci sportovní haly.“

Pokud se vše podaří vyřešit, měla by celková rekonstrukce řešit úpravu hlediště, zvýšení světlé výšky nad hrací plochou a případně i část zázemí. „Vše řešíme tak, aby to bylo v souladu s předpisy volejbalové federace,“ dodává Holický s tím, že v neposlední řadě by měly být řešeny tepelně technické vlastnosti budovy. Do rozpočtu města by se letos mělo dostat vypracování projektové dokumentace včetně stavebního povolení.

To jsou základní body, bez kterých není možné cokoliv s halou dělat. „Až bude vše dokumentačně zpracováno, může rekonstrukce v nějakém rozsahu proběhnout. Předpokládám, že by to bylo v roce 2017. A například oprava technického řešení stropu by znamenala splnění mezinárodních parametrů,“ dodává Diviš, který by případné provizorní stěhování klubu do jiné haly teprve řešil. „Zatím nad tím nepřemýšlíme. Začneme to řešit, až bude jistá rekonstrukce. Teď ani nevíme, jestli by to bylo na dva, pět nebo více měsíců.

Štítky rekonstrukce, Jan Diviš, Jihostroj, komfort, Drbna.cz, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MINISERIÁL: Rekonstrukce sportovky přinese divákům větší komfort  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.