Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chtěla skočit pod vlak. Policie zasáhla včas

V sobotu po půl šesté večerní přijali budějčtí policisté naléhavý telefonát od rodičů čtrnáctileté dívky, která odešla z domu a mobilem oznámila rodičům, že chce skočit pod vlak. Život už si dívka chtěla ukončit i dříve.

„Policisté proto okamžitě provedli všechna potřebná opatření a úkony k lokalizaci a nalezení uvedené dívky. Zároveň do akce zaktivovali všechny své dostupné síly a prostředky, včetně požadavku k nasazení policejní helikoptéry," říká policejní mluvčí Miroslav Doubek. Varovány byly i České Dráhy, které na Budějcku zpomalily všechny své vlaky.

Policisté se snažili pohřešované dívce stále dovolat a nakonec se jim to naštěstí podařilo. V té chvíli již bylo jisté, že se pohřešovaná skutečně nachází poblíž železnice, po které brzy pojede vlak. „Komunikace s dívkou se ujala policistka operačního střediska. Profesionálně vedeným rozhovorem ji dokázala přesvědčit, aby od svého jednání ukončit předčasně svůj život upustila. Přitom od ní získala bližší informace k místu, kde se nachází," uvádí Doubek.

Policistce se podařilo udržet s dívkou kontakt až do chvíle, kdy ji zajistila hlídka vyslaná na místo. Následně dívku převzali zdravotníci, kteří byli na místo taktéž vysláni. „Za necelou půlhodinu od přijetí oznámení tak mohla být úspěšně a profesionálně provedená pátrací akce ukončena," uzavírá Doubek.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla skočit pod vlak. Policie zasáhla včas  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.