Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V prvním semifinále Štíři nestačili na Karlovy Vary. Série se přesouvá do Budějc

Jen čtyři dny po dramatickém pátém čtvrtfinálovém zápase s Mukařovem odjeli českobudějovičtí florbalisté Štírů k prvnímu semifinále na palubovku Karlových Varů. Tam se Jihočechům nezadařilo a padli 7:10. Již dnes ale můžou sérii vyrovnat. Od 14 hodin se v českobudějovické Sportovní hale odehraje druhé utkání této série.

Zápas začal pro hosty ale velmi dobře. Už v páté minutě se dostali do vedení. Na středu hřiště se dostal ke střele Pavel Formánek a bylo to 1:0 Štíry. Ve třinácté minutě odskočili Štíři na rozdíl dvou branek. Rozehrávku z rohu přetavil gól střelou k tyči kapitán Michael Kudláček. Jenže netrvalo dlouho a domácí florbalisté snížili. Koš vyrazil dlouhé nahození a následná dorážka Jana Smolky se pod českobudějovickým gólmanem dostala do branky. Karlovarským se podařilo i vyrovnat. Smolka našel bekhendem zpoza brány Miroslava Horkého, který neměl problém uklidit míček do prázdné branky. Ještě v první třetině se ale Štíři dostali do vedení. Standardní situaci využil střelou z otočky David Farka.

Hned zkraje druhé části ale Karlovy Vary opět dokázaly vyrovnat. Jakub Novák utekl jednou z bránících hráčů a pohodlně skóroval. Dvacet pět sekund nato ale Štíři odpověděli další brankou. Malého střelu tečoval před brankářem Jindřich Hrdý a na hostující střídačce bylo opět veseleji. Hurikáni ale dokázali potřetí v utkání srovnat krok. Smolka vymotal jednoho z budějckých obránců, přihrál před branku na volného Miroslava Horkého a ten prostřelil Koše. Konec druhé třetiny byl neuvěřitelný. Během dvou minut padly čtyři branky a dva hráči byli vyloučeni. Oliverius zamotal obráncům Jihočechů hlavu za brankou, přihrál nahoru na Tomáše Růžka a jeho střela z dálky skončila až za Košovými zády. O pár sekund později vyrovnal Michal Měřička, který dostal krásnou křižnou přihrávku od Farky. Poté zkompletoval hattrick Miroslav Horký, na kterého hostující hráči úplně zapomněli. Následně byl vyloučený domácí Svatek, ale Karlovy Vary se i přesto dokázaly prosadit. Po přihrávce na střed hřiště a několika dorážkách se radoval z gólu Jan Smolka.

Ve třetí dvacetiminutovce se snažili Jihočeši vyrovnat, ale skórovali opět domácí. Matyáš Kalina byl úplně nepokrytý na pozici beka a dokázal Koše prostřelit poosmé. Poté zkompletoval hattrick také Jan Smolka, který střelou z úhlu pod ruku Koše zvýšil na 9:5. Jan Smolka byl i u další branky, když dokázali domácí florbalisté sebrat Štírům balonek při přečíslení, dostat ho až na brankoviště hostů a odtud už se již zmíněný Smolka nemýlil. Českým Budějovicím se ale přeci jenom podařilo alespoň snížit. Nejprve se v přesilovce prosadil Michael Kudláček a v následné hře bez brankáře snížil na 7:10 Marek Slepička. To bylo vše, co se v utkání odehrálo. Karlovy Vary se tak ujaly vedení v sérii 1:0

„Pěkný a vyrovnaný zápas jsme ztratili na konci druhé a na začátku třetí třetiny. Z naší strany to opět nebyl stoprocentní výkon, který je nutné v play-off předvést. Rozhodlo to, že jsme nebyli vůbec důrazní před vlastní brankou a to musíme zlepšit,“ dodal k utkání trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Série pokračuje již dnes od 14 hodin ve Sportovní hale.

FC Hurrican Karlovy Vary – FBC Štíři České Budějovice 10:7 (2:3, 5:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 15. Smolka (Kalina), 17. Horký (Smolka), 23. Novák (Oliverius), 32. Horký (Smolka), 38. Růžek (Oliverius), 39. Horký (Smolka), 39. Smolka (Horký), 49. Kalina (Macek), 54. Smolka (Macek), 56. Smolka (Macek) – 5. Formánek (Tomšíček), 13. Kudláček (Malý), 18. Farka (Froněk), 23. Hrdý (Malý), 38. Měřička (Farka), 59. Kudláček (Malý), 60. Slepička (Tomšíček). Střely: 47:41. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 235. Rozhodčí: Müller, Novosad. Stav série: 1:0.

FB Hurrican Karlovy Vary: Černý F. (Novotný) – Růžek, Horký, Oliverius, Hanč, Smolka, Novák, Mosler, Macek, Kříž, Gasparik, Kalina, Rybka, Bečka, Mazanec, Černý J., Soukup, Švejkovský, Svatek.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) – Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Zavacký, Bíca, Měřička, Farka, Malý, Slepička, Tomšíček, Štěpka.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky HC Energie Karlovy Vary, Jan Smolka, SK Dynamo České Budějovice, České Budějovice, florbalista, semifinále, Mukařov, Jakub Novák, FB Hurrican Karlovy Vary, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním semifinále Štíři nestačili na Karlovy Vary. Série se přesouvá do Budějc  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.