Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor se v Kladně gólově neprosadil, vedoucí dvojici se tak nepřiblíží

Nepovedené utkání sehrál Motor na ČEZ stadionu v Kladně. Domácí Rytíři byli lepší už od prvních minut, Jihočeši své šance neproměnili a Kladno tak zaslouženě zvítězilo 3:0.

Začátek zápasu na kladenském ledu přinesl tlak domácího celku, který byl nakonec přetaven v gól. Puk na Gábovu branku nahodil Nash. Těsně před hostujícím gólmanem tečoval David Stach a Kladno se dostalo do vedení. Hned v dalším střídání to mohlo být o dvě branky. Dvořáček s Redlichem ujížděli sami na Gábu, prvně jmenovaný vzal zakončení na sebe, ale Gábu neprostřelili. Další šanci už si připsal Motor. Mensator se nejprve dobře přesunul proti Žovincovi, poté se puk dostal k Pajičovi, který branku jen těsně minul. Ještě na konci první třetiny mohly České Budějovice vrovnat. Vráblíkova střela trefila Pituleho do hokejky a puk mířil do branky. Mensator s vypětím všech sil ale vyrovnání zabránil.

Druhou periodu začali velkou šancí opět domácí. Skuhravý dostal nahrávku mezi kruhy, ale Gába byla úspěšnější. O dvě minuty později se strachovala domácí střídačka. Hostující hokejisté ujeli ve dvou na jednoho bránícího hráče, ale Švihálkova střela se nevešla mezi tři tyče. Dvě minuty před koncem přišly dvě kladenské branky. Nejprve se v přesilové hře prosadil Tomáš Pitule, který tečoval střelu Ptáčka. Čtyřicet vteřin se prosadil Denis Kindl, který si najel za obránce, vystřelil, Gába vyrazil, ale následná dorážka už skončila v hostující svatyni. Do třetí třetiny tak šli domácí s třígólovým náskokem.

Motor se snažil ve třetí dvacetiminutovce s výsledkem něco udělat, ale nebylo mu přáno. Vráblíkovu střelu zastavila tyč. A když dostal kapitán Českých Budějovic Straka, pět minut před koncem, dvě plus deset minut, nebylo o vítězi zápasu už pochyb. Poslední velkou šanci měl debutující Japonec Yuki Miura, který stál mezi kruhy, ale proti jeho střele vytasil Gába svou lapačku. Kladno tak dotáhlo utkání do vítězného konce v poměru 3:0.

Další utkání čeká Motor ve středu 6. ledna, kdy na led Budvar Arény zavítá Dukla Jihlava. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.

Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Stach (Nash, Kindl), 39. Pitule (Ptáček, Repe), 40. Kindl (Zajíc). Vyloučení: 2:4 + Straka (CEB) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3193. Rozhodčí: Würtherle - Krátký, Svoboda.

Rytíři Kladno: Mensator - Nash, Repe, Gutwald, Růžičk, Zajíc, Ptáček, Kehar - Machač, Skuhravý, Rudovský - Kindl, Stach, Bílek - Dvořáček, Pitule, Redlich - Horna, Miura, Strnad – Hajný.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Kuchejda - Marek, Rob, Babka - Guman, Mikyska, Švihálek - Žálčík.

Autoři

Štítky Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, ČEZ, Denis Kindl, David Stach, Tomáš Pitule, Yuki Miura, HC Dukla Jihlava, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor se v Kladně gólově neprosadil, vedoucí dvojici se tak nepřiblíží  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.