Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

O rektora Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích usilují tři kandidáti

O funkci rektora Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích usilují tři kandidáti. Kromě současného rektora Libora Grubhoffera se o místo ucházejí Václav Bůžek a Dalibor Štys. Bůžek působil jako rektor univerzity v  letech 2004 až 2011, Štys byl v roce 2013 ministrem školství v úřednické vládě Jiřího Rusnoka. Akademický senát bude rektora volit 12. ledna.

„Václav Bůžek, Libor Grubhoffer a Dalibor Štys jsou ti, kteří kandidaturu na funkci přijali,“ uvedla mluvčí školy Dagmar Dvořáková. Mandát nynějšího rektora Grubhoffera skončí 31. března. Akademičtí senátoři už jednou adepta neúspěšně volili. Na začátku prosince rozhodovali mezi Grubhofferem a děkanem zemědělské fakulty Miloslav Šochem. Ani jeden z nich však v žádném ze tří kol nezískal potřebný počet hlasů.    

Dalibor Štys momentálně působí na fakultě rybářství a ochrany vod a je zástupcem ředitele Ústavu komplexních systémů. Václav Bůžek je ředitelem Historického ústavu a pracuje na Filozofické fakultě. Veřejné představení kandidátů se uskuteční 4. ledna.

Foto | Zdroj ČTK

Štítky Dalibor Štys, Václav Bůžek, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice, Libor Grubhoffer, Jiří Rusnok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O rektora Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích usilují tři kandidáti  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.