Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Vyhraje lidovka, nebo novější píseň? Vyberte, co zazní v rámci projektu Budějovice sobě

Unikátní kulturní projekt s názvem Budějovice sobě se právě dostává do své nejdůležitější fáze. Týden vybírali občané města na soutoku Malše a Vltavy písně, které by chtěli slyšet v čase adventním na náměstí Přemysla Otakara II. Teď z navržených možností vyberou jednu, která zazní na podiu od několika muzikantů a divadelníků v nejrůznějších podáních.

Opravdu zajímavé písně chodily v minulém týdnu autorům projektu. Nakonec ale museli zúžit výběr na devět. Nechybí například česká lidovka K Budějicům cesta, která bude určitě horký favorit na vítězství. Další lidovou písní je Budějice, Budějice. Ve výběru nechybí ani rodačka Marta Kubišová se svou Modlitbou pro Martu nebo skupina Oceán a píseň Ráchel.

ČTĚTE TAKÉ: Originální projekt Budějovice sobě: Rozhodněte o skladbě, kterou vám zahraje 28 žánrově rozmanitých uskupení

Na své si přijdou i mladší generace posluchačů. Duo Jari & Jany nahrálo cover písně Black and Yellow s názvem Budějce, jenž ve výčtu rovněž nechybí. Podobně jako Pikador song od Never Been 2 Jamaica nebo Budějce Jamajka je od Colectiv. Výběr je tedy více než rozmanitý a bude zajímavé sledovat, co se budou muset jednotliví muzikanti a divadelníci naučit ke svému vystoupení v rámci projektu Budějovice sobě.

Kompletní seznam všech interpretů včetně programu naleznete na webových stránkách Budějovice sobě

Vítěznou písní, která zazní během adventu v podání 28 kapel a uskupení, bude K Budějicům cesta! Získala celkem 298 hlasů.

Foto Matěj Večeřa

Štítky České Budějovice, projekt, Vltava, Marta Kubišová, Malše, Jamajka, advent, divadelní herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Vyhraje lidovka, nebo novější píseň? Vyberte, co zazní v rámci projektu Budějovice sobě  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.