Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O prázdninách umřelo na jihočeských silnicích třináct lidí, loni dvanáct

Na jihočeských silnicích zemřelo o prázdninách 13 lidí. Je to o jedno úmrtí více než v červenci a srpnu roku 2014. Počet nehod v letních měsících meziročně mírně poklesl. Z pohledu úmrtí byl letos tragičtější srpen, při nehodách zatím zahynulo devět lidí. Vyplývá to z policejních statistik.

Policie kompletní prázdninovou bilanci zveřejní 4. září na celostátní tiskové konferenci v Praze. „Počet obětí se může dodatečně měnit, jelikož se ještě do statistiky mohou projevit úmrtí těžce zraněných osob na následky nehod v nejbližších dnech po havárii,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Více se do 4. září k prázdninové nehodové bilanci nebude vyjadřovat.

První tragická havárie na jihočeských silnicích se o prázdninách stala 17. července. Tehdy na Písecku zemřel osmadvacetiletý řidič motocyklu, který mezi Ražicemi a Putimí čelně narazil do stromu. Rovněž na Písecku se o necelý týden později stala nejtragičtější nehoda prázdnin. Srážku s nákladním vozem nepřežili dva Nizozemci, kteří jeli v osobním automobilu. Nehoda se stala na hlavním tahu mezi Českými Budějovicemi a Pískem.

Nejvíce práce měli dopravní policisté 27. srpna. V ten den se stalo na jihočeských vozovkách 43 nahlášených dopravních nehod. Při nich vznikla škoda téměř za 800 tisíc korun.

Zdroj: ČTK

Štítky silnice, havárie, okres Písek, Praha, Ražice, Putim, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách umřelo na jihočeských silnicích třináct lidí, loni dvanáct  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.