Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

„Čoika“ varuje před rizikovými e-shopy. Patří mezi ně i doména jihočeského sportovce, kterou někdo koupil

Česká obchodní inspekce odhalila několik rizikových e-shopů, které vás mohou připravit o peníze. U většiny z nich není jasné, kdo je provozuje. V pořádku nemají ani obchodní podmínky. Poslední rizikovou stránku přidali inspektoři dnes.

„Tyto obchody mají často neznámé provozovatele, nebo jejich provozovatelé sídlí ve státech mimo EU. Nejedná se však o výčet všech existujících rizikových stránek. Doporučujeme spotřebitelům, aby nákup na e-shopu, který neznají, vždy dobře zvážili,“ uvedla na stránkách Česká obchodní inspekce.

Na seznamu České obchodní inspekce v podstatě přibývá jeden rizikový e-shop denně. Jen za poslední dva měsíce jich inspektoři objevili více než šedesát. V seznamu se objevují weby jako například penzion68.cz, který nabízí především oblečení. Jeho název tomu však vůbec neodpovídá.

Doména známého sportovce kubasmrz.cz nabízí zboží, kterým je především obuv. Jako provozovatel webu není uveden nikdo, stránky jsou tedy zcela anonymní a spotřebitel neví, s kým uzavírá kupní smlouvu a vůči komu může nárokovat svá práva. Před nákupem na těchto stránkách Česká obchodní inspekce varuje.

Foto pixabay.com

Štítky web, Česká obchodní inspekce, varování, internetový obchod, Evropská unie

„Čoika“ varuje před rizikovými e-shopy. Patří mezi ně i doména jihočeského sportovce, kterou někdo koupil  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.