Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jelení výběh bude pro veřejnost opět uzavřený, začíná jelení říje

Jelení výběh na Kvildě bude od příštího úterý opět uzavřený. Znovu zpřístupněný by měl být 15. října. Důvodem je větší agresivita těchto zvířat v době říje. Riziko napadení člověka je totiž mnohonásobně větší než po zbytek roku.

Do výběhu budou minimálně vstupovat i odborní pracovníci. Komu by ale pohled na jeleny chyběl, může se do výběhu podívat alespoň virtuálně a to pomocí obrazovek v návštěvnickém centru. Budova centra, parkoviště a výběh s rysy bude v tomto období v provozu od půl deváté do čtvrté hodiny odpolední.

Jelení říje je velmi specifickým obdobím pro jelení zvěř, samci jsou nevypočitatelní a nevyzpytatelní. Dokážou být i nebezpeční vlastně. Návštěvníky mohou brát jako svoje soky a opravdu je napadnout.  

Vedení národního parku Šumava výběh uzavřelo, aby předešlo incidentu z loňského února, kdy nejsilnější jelen ze stáda napadl a zranil turistu. Jelen Standa měl být původně utracen, nakonec ale našel nový domov v Lánské oboře.

Foto pixabay.com

Štítky jelen, jelení výběh, Kvilda, říje

Jelení výběh bude pro veřejnost opět uzavřený, začíná jelení říje  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.