Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V sobotu proběhla dopravně bezpečnostní akce. Každý druhý řidič se dopustil přestupku

Dopravní policisté z Jihočeského kraje se o víkendu opět zaměřili na řidiče. Hlídky zkontrolovaly skoro tři sta aut. Celkově odhalily 138 přestupků. Největším prohřeškem byla vysoká rychlost. Na jihočeských silnicích zemřelo od začátku roku čtyřicet dva lidi.

Policisté během dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 275 aut. Prohřešku se dopustil každý druhý řidič. „V době, kdy v kraji při dopravních nehodách zemřelo už čtyřicet dva osob, se stále najdou řidiči, které toto naprosto netrápí a předpisy porušují dále. Opět hraje prim rychlost, tu nedodrželo 84 řidičů. Dalších osm se dopustilo přestupku na železničním přejezdu a dalších devět nepoužilo bezpečnostní pásy,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Krausová, která dodala, že přestupku se dopustili i 4 motocyklisté a 1 chodec.

Poslední tragická nehoda se stala minulé pondělí na Jindřichohradecku, kdy žena vjela se svým autem pod vlak. Řidička osobáku nehodu bohužel nepřežila. 

Foto Jan Pešek

Štítky nehodovost, policie, akce, doprava, přestupky, Jihočeský kraj, Lenka Koloušková, okres Jindřichův Hradec

V sobotu proběhla dopravně bezpečnostní akce. Každý druhý řidič se dopustil přestupku  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.